• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

Unitsky Unibike: bővebben a SkyWay tesztjeit megnyitó szállítmányról

Unitsky Unibike: bővebben a SkyWay tesztjeit megnyitó szállítmányról

Aki először hallott a Sky Way vonóstranszportról, amelyet Anatolij Junickij szovjet mérnök alkotott meg , annak valószínűleg a zene világából származó asszociációk jutnak eszébe. A legtöbben a vonósokat egy szimfonikus zenekar fontos alkotóelemének tekintjük, de nem közlekedési komplexumnak. Azonban ma, amikor a mozgás sebessége rohamosan közelíti a hangsebességet, ez a párhuzam nem meglepő. Egy másik, Yunitsky műveire jellemző zenei vonás a többszólamúság. A húrrendszerek nagyon széles funkcionalitással rendelkeznek – valójában többet jelentenek, mint puszta szállítást.

Szigorúan véve a Skyway premierje már megtörtént. A Unitsky első fecskéje (egy unibike-nak nevezett könnyű szabadidő-jármű) tavaly novemberben indult az EcoTechnoParkban. Ekkor állt a síneken, vagy inkább a sínek alatt az első Sky Way jármű.

A Periscope online riportjának köszönhetően több száz szem figyelte az unibike első métereit – a SkyWay Capital fórumain megjelent kritikák tanúsága szerint az esemény komoly érdeklődést váltott ki. Novemberben azonban a teszteket lezárták – csak maguk a SkyWay szakemberei (köztük Anatolij Yunitsky általános tervező) és a speciálisan meghívott vendégek tartózkodhattak személyesen a területen. Tavasszal bárki a saját szemével láthatja majd Unitsky húrtranszportját .

A SkyWay Capital internetes oldalain a teszteket online megtekintő nézők véleménye két részre oszlott: valaki úgy döntött, hogy még mindig nem hisz abban, ami történik, és azt állítja, hogy az unibike-nak nincs ipari formatervezése, „az egész Photoshop”, és a tesztfelvételek ügyesen készültek grafikus szerkesztők segítségével. A hallgatóság második részét, látva valódi megerősítést, hogy Yunitsky nem csaló, hogy a projektbe fektetett pénzeszközök sikeresen működnek, látva a cég által végzett munka közbenső eredményeit, még jobban megihlette a projektet, mint korábban. A SkyWay Capital fórumain megjelent vélemények azt mutatják, hogy a befektetők többsége, akiknek részvételével az innovatív projekt megvalósul, most éppen ezt a – mobil és kompakt – járművet szeretné megvásárolni.

Az Unibike élesen kiemelkedik a SkyWay szokásos járműsorából. Először is a teremtés időszaka. Az Unibike a Skyway cégcsoport legújabb fejlesztése (az unibike-ról szóló vélemények és kapcsolódó információk csak 2016-ban jelentek meg a SkyWay internetes felületén), míg a Unitsky nagysebességű és városi utasszállító unibuszok, valamint unicarok fejlesztésével foglalkozik. az áruszállítási rendszert több éven keresztül.

A második különbség a kibővített funkcionalitás. A fejlesztő honlapján közzétett adatok szerint az új Sky Way közlekedési eszközt a kerékpár méltó alternatívájaként mutatják be. Az unibike elsődleges felhasználási területe rekreációs területek, rekreációs területek, parkok és terek lesznek. A termék helyi utakra készült: az unibike maximális sebessége 120-150 km/h lesz. Yunitsky és a Skyway csapata azt ígéri, hogy a bejelentett sebességet a természeti és éghajlati viszonyoktól függetlenül elérik. Az unibike elektromos vonóhajtással mozog. A vontatási hajtás villanymotorjait a kerekekkel egy közös egységbe – egy motorkerékbe – egyesítik, ami lehetővé teszi az erőátviteli egységek kiiktatását, csökkentve a hajtás méreteit, tömegét és költségét.

Anatolij Yunitskiy általános tervező többször is megjegyezte, hogy a tisztán szállítási funkciókon túl az unibike-ot a túlsúly leküzdésére is létrehozták – vagy egyszerűen csak a jó fizikai forma fenntartására, ha a súllyal minden rendben van. Az unibiciklibe épített kerékpár generátor az izomerőt elektromos árammá alakítja. A létesítmény a „többet dolgozol, kevesebbet fizetsz” elven működik: minél erősebben pedálozza az utas az unibike-ot, annál több energiát takarít meg, így annál alacsonyabb lesz a viteldíj. A SkyWay honlapján a fejlesztői vélemények azt ígérik, hogy egy unibike-on, csupán az utas izomerejének segítségével akár 60 km/órás sebességet is elérhetünk.

2016 szeptemberében a Unitsky zsinóros transzportját bemutatták a nemzetközi közösségnek az InnoTrans legnagyobb közlekedési kiállításon, ahol az unibike ipari prototípusa az egyik legnépszerűbb kiállítás lett. Az InnoTrans látogatóinak a SkyWay hivatalos weboldalán közzétett véleményei az unibike hátrányaira is rávilágítottak: kis térfogatára – így egy unibike-on nem biztos, hogy túlságosan kényelmes mozogni egy túlsúlyos embernek vagy egy nagy háziállattal. Egy ilyen jármű másik hátránya a pályaszerkezethez való rögzítése – nem fog tudni „véletlenül” unibike-ot vezetni.

Ugyanakkor nagy előnyt jelent a teljes cselekvési szabadság hiánya. Egy bizonyos útvonal ténye lehetővé teszi a biztonság növelését a balesetek és a közlekedési balesetek elkerülésével. Egy ilyen jármű tulajdonosa biztos lehet benne, hogy Yunitsky húrszállítása nem okoz sem egy figyelmetlen gyalogos, sem maguk az utasok halálát.


Ez a cikk 2017 március 21.-én lett közzétéve az oroszországi Metró újság weboldalán.

Ehhez képest már mostanra, több jármű elkészült és teszetelése is megtörtént.

sky way járművek

Valamint az Egyesült Arab Emirátusokban is elkészült egy teszt pálya. A emírségekben is már több jármű tesztelére került, többek között a Sky pods, A sky ponds egy személyszállító jármű, egy kabin 14 utas szállítására alkalmas. Ennek a tesztelése is megtörtént és megfelel a követelményeknek.

Az Emirátusokban azért épült teszt pálya, hogy bizonyságot nyerjen az a tény, hogyan működiknek az ide tervezett járművek. Mert az arabok nem voltak benne biztosak, hogy ilyen éghajlati viszonyok mellet is megépíthető. Mivel tudjuk, hogy az egy sivatagi éghajlat.

Bizonyságot nyert a teszetek során, hogy biztonsággal üzemeltethetők a járművek ezen éghajlati viszonyok között is.!

Amint a videóban is látható megtette első köreit a sky pods.

 

 

 

Legyél részese a jövő közlekedési rendszerének!

A főkonstruktőr üzenete:
https://youtu.be/-uW103rNTjs

Bárki, aki társtulajdonossá válik a projektben annak két várható jövedelme lesz és a világ összes projektje után részesedése lesz.

Az osztalék:
https://youtu.be/7M-NRrMLxPw

IPO utáni tőzsdei eladás:
https://youtu.be/vUzve4HmTdU

Regisztrálj ingyenesen, és olvasd a híreket:

 

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg