• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

Az Egyesült Arab Emírségekben egy teljesen újfajta elektromos közlekedési módot mutattak be

Az Egyesült Arab Emírségekben egy teljesen újfajta elektromos közlekedési módot mutattak be.

Az Egyesült Arab Emírségekben kiépítették az első nagysebességű elektromos kabin hálózat tesztváltozatát Sardzsa városában.

A Sardzsa Kutatási,Technológiaiés Innovációs Parkban hozták létre a 2 kilométer hosszú függesztett pályáját a belorusz Unitsky String Techno logies vállalat segítségével, és a becslések szerint az új közlekedési eszközt heteken belül kipróbálhatják az első utasok.

A kabinok használata számos előnnyel jár. Egyrészt  höltséghatékonyak, mivel megépítésük olcsóbb, mint új utak lefektetése,és sokkal kevesebb karbantartást igényeinek.

És mivel a kabinok gyakorlatilag a levegőben kölekednek, a környező területeken zöld növényzet telepíthető, valamint kiskereskedelmi és lakóingatlanok fejlesztésére is felhasználható.

Nincs szükség utak építésére vagy házak lebontására,mint más infrastruktúra fejlesztésekor, ezért ezt a közlekedési rendszert nagyon közel hozhatjuk az emberek otthonához, – mondta Oleg Zaretskiy, a SkyWay Green Tech vezérigazgatója egy közleményében.

Távolról úgy nézhet ki,mint egy felvonó,de fényévekre van tőle, – tette hozzá Zaretskiy kifejtve, hogy az új kabinok valóban energiatakarékosak.

A kötelek és a gördülő kerekek a súrlódás és a terhelés miatt ezt a formátumot nem korlátozzák alacsony sebességre. Ez az Unitsky String technológia inkább vasútra hasonlít, sínen gördülő kerekekkel.

Acél felületek közötti súrlódás van,vagyis sokkal kevesebb energiát fogyaszt. mint az autók.
Ez egy energiatakarékos megoldás,elektromos motorral,amely részben nap- vagy szélenergiával működtethető .

A Unitsky String Technologies arra törekszik, hogy még több elektromos kabint építsen. Egy 2 kilométeres tesztpálya megnyitására 2021 májusban került sor,és egy Sardzsatól a Khor Fakkan kikötőig tartó 130 kilométer hosszú pálya három éven belül üzemképes lehet.

Ez az új típusú közlekedési eszköz állítólag rendkívül tartós, melynek várható élettartama több mint” 100 év.

A kabinok akár 14 utast is képesek szállítani 150 km/óra sebességgel, míg a nagyobb kocsik 48 vagy 75 utast szállíthatnak 500 km/óra sebességgel. Becslések szerint ha Abu Dhabi és Dubai között megépítenének egy ilyen pályát, az út kevesebb, mint 20 perc lenne.

 

 

Legyél részese a jövő közlekedési rendszerének!

A főkonstruktőr üzenete:
https://youtu.be/-uW103rNTjs

Bárki, aki társtulajdonossá válik a projektben annak két várható jövedelme lesz és a világ összes projektje után részesedése lesz.

Az osztalék:
https://youtu.be/7M-NRrMLxPw

IPO utáni tőzsdei eladás:
https://youtu.be/vUzve4HmTdU

Regisztrálj ingyenesen, és olvasd a híreket:

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg