• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

Új felfüggesztést kapott a SkyWay unibus

Új felfüggesztést kapott a SkyWay unibus.

Videó jelent meg a 25 személyes személyszállító Unibus pneumatikus felfüggesztéséről. Az új fejlesztésről a «Unitsky String Technologies Co.» «Alvázak» tervezőirodája munkatársai informáltak.

Alekszander Gribov tervezőmérnök szavai szerint az új felfüggesztés a korábban használatos hidraulikus felfüggesztés alternatívájaként került kifejlesztésre. Az új felfüggesztés simafutási jellemzője eléri a felső kategóriás autóknál már megszokott értéket.

A jármű alapvető sajátossága az, hogy két lépcsős kialakítású csillapítással rendelkezik.
Az első csillapítási szint a hordozó kerekeket rögzítő alsó keret és az alváz fő hordozó kerete között helyezkedik el, a második pedig – közvetlenül a keret és az utasmodul beszerelési pontja között található.

A járművünk számára ez a jellegű felfüggesztési megoldás tette lehetővé a felső kategóriás autókra jellemző simafutási értékek elérését. Sőt néhány paramétert illetően még annál is jobbat.

A jármű utasterében az utasok számától függetlenül fenntartható azonos padlószint megtartását a légrugózás teszi lehetővé, ami megkönnyíti a be- és kiszállást, valamint tovább javítja a kényelmet és a biztonságot is.

Új felfüggesztést kapott a SkyWay unibus.

A jármű beérkezik az állomásra és folyamatosan állandó padlószintet tart, ami nagyban megkönnyíti az utastérbe való beszállást.
Ez is előnyt jelent, ugyanis ezáltal a járművünket a fogyatékkal élők is könnyen használhatják, mivel oda akadálytalanul lehet belépni és el is hagyni.

A számításokért felelős iroda szakembereivel karöltve az adott felfüggesztés működésének számítógépes modellezését is elvégeztük.
Nemrégiben ebbe a modellbe azon unibus önjáró alvázának adatait is betápláltuk, amelyet már összeszerelés közben a gyártásunkban látunk.

Az összeszerelés végeztével az alváz hamarosan kikerül majd az EkoTechnoParkba és a modellezés mellett egy sor további terepi teszten is átesik.

Erre azért van szükség, hogy a számítások minden eredményét a valóságban tapasztalt mérési eredményekkel is össze lehessen vetni.

A számítások eredménye szerint az önjáró alváz simafutási jellemzője ugyanolyan értéket mutat mint amivel a felső kategóriás személyautók rendelkeznek. Ez egy közösségi közlekedési jármű számára igencsak jó érték.

Új felfüggesztést kapott a SkyWay unibus.

 

Nyilvánossá vált egy videó az Arab Emirátusokban történő építkezésről

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg