• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

A SkyWay-be vetett bizalom (kivonat az eredeti cikkből)

2016.07.01. 11:01

https://office.skywayinvestgroup.com/landing/2?ref=133425&language=en

A SkyWay-be vetett bizalom (kivonat az eredeti cikkből)

„A SkyWay létrehozására 40 év intenzív munkával eltöltött évet áldoztam.”
Ez áll Anatolij Junitszkij mérnök hivatalos honlapján. Ez idő alatt a tudós nem egyszer próbálta a húrtechnológia alapuló szállítási rendszerét létrehozni, különféle cégeken és partnereken keresztül, akikkel „úgy tűnt” vállt vállnak vetve halad a megnevezett cél irányába lépésről lépésre. Ezen cikk elkészítése során kiderült, hogy a lakonikus „40 év munka” több tucat intrikát, árulást, vagy egyszerűen csúnya eljárások sorát is magával hozta. Mit is rejt magában valójában a húrtechnológia története? A cikk megpróbálja kibogozni ezeket a történéseket…

1.Ott volt Volt egy ember – aztán mégse. Avagy hogy változtatja meg a photosop világot …

2016 júnus 7.én Belorusszia legfelsőbb bírósága pozitív döntést hozott Anatolij Junitszkij javára Igor Dubatov ellenében arról, hogy awww.monorakurs.by weblapról el kell távolítani az oda feltett eredetileg a Anatolij Junitszkijt és a SkyWay logót is tartalmazó az első generációs SkyWay pályát bemutató képet és egyben kötelezte a Monorakurc céget a Húrtechnológia Zrtnek okozott károk megtérítésére, a kép eltávolítására és a egy közlemény közzétételére a honalapján arról, hogy a Monorakurs cég megsértette a Húrtechnológia Zrt – képre vonatkozó – kizárólagos jogait. (Az eredeti képekről kiretusálták a SkyWay technológia létrehozóját és SkyWay logót a szerelvényről, amiről a képek összevetésével mindenki maga is meggyőződhet a fenti linkre kattintva)

A SkyWay-be vetett bizalom

2.A hiúság kiállítása : Junitszkij korábbi munkatársai a „BELAGRO” 2016” kiállításon

Ugyancsak visszaélt a SkyWay jogaival az ADGEX Kft is a Minszkben és Szentpéterváron tartott kiállításokon, ahol is az a Vladimir Zsarkevics aki a SkyWay „OAO” nevű fejlesztő csapatában még dizajnerként dolgozott 2001-ben – és akkoriban saját maga rajzolta fel a ZIL 131 szerelvényre a SkyWay logót – most az ADGEX Kft színeiben – kiphotosopolva az eredeti képről a SkyWay logót – az ADGEX cég UPRAIL névre átkeresztelt sajátjaként mutatják be a 2001-es SkyWay rendszert 2016-ban.
( Az ADGEX tulajdonosi körébe a Monorakurc fejlesztő cégként tartozik bele.)
Erről a jogtiprásukról ugyancsak a számukra elmarasztaló bírósági ítélet született Anatolij Junitszkij javára.

3.Beszélgetés Anatolij Junitszkijjal a húrtrechnológia létrejöttéről.

A húrtechnológia első ötlete az OTC azaz magyarul a PSZR=Planetáris Szállítási Rendszer alapvető elméletéhez kötődik. Ennek lényege, hogy Anatolij Junitszkij még 1977-ben a bolygónk egyenlítője mentén egy olyan könnyű lábakon álló előfeszített húrsínpárt álmodott meg amelyen körben egy hatalmas gyűrű fekszik. Ebben a gyűrűben mágneses lebegtetéssel 2 hatalmas belső – lendkerékként funkcionáló – belső gyűrű nagy sebességű forgatása révén az ébredő centrifugális erővel az egész gyűrű és a hozzákapcsolt az űrbe szállítandó hasznos terhek igen olcsón elemelhetőkké válnak a földről – és a gyűrű kb. 8%-os hossznövekedése mellett 100 km magasságba juttathatók fel. Az ilyen módon trmészetbarát módon az űrbe szállított terhekből geostacionáris pályán űrbeli ipari komplexumokat lehetne létrehozni, ahová ily módon lehetne kitelepíteni minden ezidáig a földet szennyező ipari tevékenységet. A két belső gyűrű közti energia cseréjével a gyűrűk ellentétes irányú mozgatása is lehetségessé válik így ez hatalmas gyűrűlift fel is és le is tudna közlekedni úgy, hogy közben a tömegközéppontja végig a Földünk tömegközéppontjával maradna azonos, ami a stabilitása szempontjából igen fontos.

A SkyWay-be vetett bizalom 

A gyűrű kb. 40ezer kilométer hosszú és 10m átmérőjű lenne ami csak előfeszített folyamatos és megszakítás nélküli húrpályán lenne mozgatható.
Ezt a találmányát Anatolij Junitszkij 1977-től 5 éven keresztül próbálta szabadalmaztatni és miután azt megtagadta tőle az akkori Szovjetúnió központi találmányi hivatala, így 1982-ben elkezdte ezeket a találmányait publikálni az akkori erre alkalmas műszaki mint pl. a „Tudomány és technika” újságokban – jelentős visszhangot kiváltva ezekkel. Ezek a műszaki megoldásai elsőbbségének ékes bizonyítékai, minden azóta fellépő plagizálási szándékkal szemben.

Ezek az 1982-től kezdődő publikációk már akkor egy nagyságrenddel érettebbek és műszakilag kidolgozottabbak voltak mint a ma Ilon Mack Hyperloop ötletei. Anatolij Junickij már akkor műszaki mérnöki számításokkal alátámasztottan mutatta be a vákuum csövekben zajló szállítási elképzeléseit, ami 6 ilyen csövet ábrázoló rajzain ma is lekövethető.
Ez persze erkölcsi, pszichikai és egy Vlagyimir Taran által 6 féle hamis bírósági keresetek jelentette 3 évig tartó lejáratással is járt, mert az akkori rendszer nem tűrte el a másképp gondolkodókat. Ez az elv pedig az akkor hivatalos 1 % hatékonyságú méregdrága rakéta technikának jelentett elvi és gyakorlati műszaki konkurenciát. Mindezt évekig elviselve, megélve és végigharcolva végül is győztesen jött ki ezekből a meghurcoltatásokból.

A SkyWay-be vetett bizalom

Végül az Szovjet Űrhajós Szövetséggel is felvette a kapcsolatot és előadóként is részt vett számos rendezvényükön. Munkahelyet váltott és a Belorusz Akadémia egy metalpolimer rendszerekkel és mechanikai feladatokkal foglalkozó intézetében dolgozott tovább. Mellette egy a találmányok, szabadalmak adminisztratív formába öntését és engedélyeztetését és bejegyeztetéséhez szükséges diplomát is szerzett. Hamarosan az intézetük ezen osztályának vezetőjévé vált, sőt rövid időn belül intézetük az elsők közé küzdötte fel magát Belorussziában a szabadalmak megszerzése területén. Megértette, hogy „Ahhoz, hogy egy rendszerrel megküzdj, professzionális tudással kell rendelkezz”.

Ezekkel az alapokkal vált 1986-ban az Szovjet Űrhajós Szövetség tagjává és ő egyedül teremtette meg az anyagi hátterét és szervezete meg 1988 áprilisában az kozmosz nem rakéta alapú meghódítása témájában lezajlott összorosz konferenciát hazájában – Belorusszia második legnagyobb városában, Hommelben.
Ezen a világ minden részéből 500 mérnök, tudós, akadémikus, űrhajós és szakmabeli vett részt. Sőt a témáról 30 perces tudományos ismeretterjesztő film is készült „Keréken az Űrbe” címmel, amely alább tekinthető meg:

Tehát a Sky Way rendszerek minimum felébe kerülnek, és legalább 3-5 x olyan gyorsan telepíthetők, mint bármely elterjedt szárazföldi szállítási és közlekedési rendszer.

És üzemeltetni is fele olyan olcsón lehet mint a korábbi legolcsóbb vasutat.

Ebből következik, hogy a megtérülési mutatói is impozánsak.

Haladási zaja elenyésző, mert a speciális húrpálya rendszer szinte minden átmeneti rezgést elnyel.
A Sky Way sikere elkerülhetetlen.

Légy része Te is ennek a sikernek! Regisztrálj, és vásárolj csomagot most még töredék áron!

Üdvözlettel

Hári Antal

A SkyWay-be vetett bizalom

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg