• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

Mi az a SkyWay? Magas-vezetésű húrsínpálya

Mi az a SkyWay? Magas-vezetésű húrsínpálya

A húrszállítási és közlekedési rendszerek egyik innovációs összetevő eleme a SkyWay magas-vezetésű húrsínpályája. Kívülről egy közúti vagy vasúti felüljáróra hasonlít, egy olyan tartószerkezetre, amelyen egy sík útfelszín kerül kiképzésre.

De ellentétben az autó- vagy vasúti pályákkal a SkyWay magas-vezetésű pálya egyedülálló technológiai jellemzőkkel rendelkezik, amelyek az üzemeltetés során jelentős előnyöket biztosítanak a számára.
Az egyik ilyen fő különbség – a megszakításmentesen kialakított folytonos húrsínkonstrukció.

Ellentétben például egy autópálya-felüljáróval – amely a támaszok közötti fesztávokon építészetileg több egymástól független kiképzésű szakaszból áll. A SkyWay felüljáró egyetlen, egységes folytonos, monolitszerkezettel rendelkezik.
Miért fontos ez? Ha egy autópálya-felüljáró több szomszédos alátámasztó oszlopát eltávolítjuk, akkor az útpálya a saját súlya alatt összeomlik és a felüljárón való átkelés lehetetlenné válik.

A SkyWay esetében, még ha – például egy robbantásos merénylet esetén – több szomszédos tartópillér is megsemmisítésre kerülne a vágányok attól még sértetlenek maradnának. Azért, mert a síneken belül előfeszített acélkábeleknek köszönhetően a rajtuk és a saját súlyuk által fellépő terhelés a szomszédos támaszokra terhelődne át.

Egy másik fontos különbség az, hogy a SkyWay felüljáró támaszai csak egy rácsos tartószerkezetet vagy egy könnyű húrsínt tartanak. Ellentétben egy autópálya-felüljáróval, amelynek rengeteg betont is meg kell tartania. Ezért néz ki egy SkyWay felüljáró olyan könnyűnek, ellentétben a hatalmas vasbeton oszlopokkal, amelyek például az autó- és vasúti felüljárókat tartják.

A felsorolt technológiai jellemzői miatt a magas-vezetésű húrsínpályák számos előnnyel rendelkeznek:

– A SkyWay felüljáróban a felüljáró saját súlya a biztonsággal rá engedhető erőterhelés 10%-a. Ugyanakkor egy hagyományos felüljárónál ez az arány 90%. Vagyis azonos feltételek mellett egy SkyWay magas-vezetésű pálya többször akkora teher és személyszállítási hasznos terhelést képes elviselni, mint egy hagyományos pálya.

– A hagyományos felüljárók alkalmazása esetén egy növelt szilárdságú, a szokásosnál nagyobb terhelhetőségű pályaszakasz csak további plusz költségek révén építhető meg. A SkyWay felüljárók megépítésekor kevesebb építőanyagra van szükség, ami jelentősen csökkenti az építkezés költségeit.

– Azonos elosztott terhelés mellett a SkyWay felüljáró 5-ször merevebb és 3-szor erősebb, mint egy hagyományos gerendahíd. Amennyiben egy pontban ható koncentrált erőterhelésnek tesszük ki ezeket a felüljáró típusokat, akkor a SkyWay felüljárója 1,9-szer merevebb és 1,5-szer erősebb, mint egy hagyományos gerenda híd.

A klasszikus felüljárók és a magas-vezetésű húrsínpályák külsőleg hasonló kialakításaik ellenére jelentős műszaki különbségeket mutatnak. Amelyek a SkyWay húrszállítási rendszereket összességében minden más modern szárazföldi közlekedési módozathoz képest hatékonyabbá és gazdaságosabbá teszik.

Mi az a SkyWay? Magas-vezetésű húrsínpálya

Legyél részese a jövő közlekedési rendszerének!

A főkonstruktőr üzenete:
https://youtu.be/-uW103rNTjs

Bárki, aki társtulajdonossá válik a projektben annak két várható jövedelme lesz és a világ összes projektje után részesedése lesz.

Az osztalék:
https://youtu.be/7M-NRrMLxPw

IPO utáni tőzsdei eladás:
https://youtu.be/vUzve4HmTdU

Regisztrálj ingyenesen, és olvasd a híreket:

Bővebb információt szeretnél? Iratkozz fel az információs hírlevél sorozatomra!

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg