• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

Belorussziában megrendezték a rakéta nélküli űrkutatásról szóló második konferenciát

Belorussziában megrendezték a rakéta nélküli űrkutatásról szóló második konferenciát.

2020 Június 21-én Belorussziában tartották meg a II. «Az űr rakétamentes iparosítása: problémák, elképzelések, projektek» címmel megrendezésre kerülő Nemzetközi Tudományos és Műszaki Konferenciát.

A rendezvény a főváros közelében zajlott és különféle feltalálók, az akadémiai és tudományos körök képviselői, Belorusszia és külföldi országok, köztük. Az Egyesült Királyság, Németország, Peru, India, az Egyesült Arab Emírségek, Moldova, Oroszország, Ukrajna, Lettország, Szlovákia és Észtország társadalmi szervezetei is részt vettek rajta.

Az első, az űr rakétamentes iparosításának kérdéseivel foglalkozó konferencia, amelyen a Szovjetunióból és külföldről mintegy 500 vendég érkezett, még 1988-ban került megrendezésre. 30 év elteltével ez a téma még aktuálisabbá vált.

Bemutatta az BSZE (Bolygóméretű Szállítási Eszköz) projektet – a jövő geokozmikus szállítását, amely jelentősen és előnyére különbözik a modern rakétáktól akár a sebessége, a környezetbarát volta (elektromos energiával működik) akár a hatékonysága tekintetében. A jövőben a BSZE képes lesz arra, hogy a Föld és az orbitális pálya között évente millió és milliárd tonna árut szállítson oda vissza.

Hogyan épül fel a jövő szállítása

Ugyanakkor a BSZE működésének alapelvei meglehetősen egyszerűek. Anatolij Junitszkij már 1982-ben megfogalmazta ezeket az elveket a «Kozmikus átszálló gyűrű » cikkében, amely a «Feltaláló és újító» magazinban jelent meg. Az ideális közlekedés az az, amelyik csak belső energiákat használ fel – állítja a feltaláló. Ezért mindenképpen gyűrű alakúnak kell lennie. Tehát a BSZE – egy geokozmikus levegőben mozgó szerkezet kell legyen, amely az egyenlítő síkjában öleli körbe a bolygót.

Működésének egyik jellemzője az, hogy a jármű űrbe történő kilépése a gyűrű átmérőjének megnövelése, valamint a belső lendkereke kerületi sebessége első kozmikus sebességig történő felgyorsítása révén történik meg. A gyűrű mindezt (az utasokkal és a rakományokkal) megrakottan a számított magasságban kell elérje. Az űrbe való kilépés folyamata során a BSZE tömegközéppontjának helye nem változik – az mindvégig egybeesik a bolygó tömegközéppontjával.

A BSZE optimális belső meghajtását a lendkereke centifugális ereje által kifejtett plusz emelőerő adja, amelyet a vákumcsatornában mágnesesen lebegő lendkeréken, egy lineáris elektromotorral az első kozmikus sebességet meghaladó 10 és 12 km/s-sebességig történő felgyorsítással érnek el. A szükséges sebesség a jármű testének súlya és a lendkerekei lineáris tömegének viszonyától függ.

Ez nem túl nagy sebesség: ez csak ezred része az ugyanezen elveken alapuló modern részecskegyorsítókkal elért közel 300 000 km/s sebességnek.
Az orbitális pályára való kilépéskor az orbitális sebesség, azaz az első kozmikus sebesség elérése érdekében a BSZE jármű testére történő impulzus és az impulzusnyomaték átadásához egy második lendkerékre is szükség van, amely szintén körbe kell ölelje a bolygót.

Az eredeti cikket ide kattintva találod! >>>>

 

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg