• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

Az utolsó ellenőrző próba a húr felszerelése előtt

A múlt héten fejeződött be a SkyWay húrok valamint a megfeszítésükre és a lehorgonyzásukra szolgáló befogó hüvelyek ellenőrző tesztelése. Ez volt az utolsó esemény, amely a könnyű pályaszakasz sínje belső húrjának kifeszítését megelőzte és amely igazolta annak a projekt mutatóinak való megfelelőségét és ezen elemek összeszerelésre való alkalmasságát.

Elsőként az épülő SkyWay EkoTechnoParkban, a “turisztikai célú séta pálya szakasz” vész-üzemódú szimulációs tesztelése volt betervezve . A projekt mielőbbi megvalósítása érdekében ezek a kísérletek éppen télre voltak betervezve, mert néhány más munka fajtát – mint például, a kulcselemek betonozását – az ideális eredmény elérése érdekében jobb plusz hőmérséklet mellett elvégezni. Emlékeztetünk, hogy bemutattuk azt a kísérletet: hogy még a sínen belül minden húr elszakadása esetén is képes a unibike 70 km/órás sebességgel haladni, ami nagyobb sebesség mint ami a városi üzemmódban szükséges, azaz a SkyWay a gyakorlatban elkezdte bizonyítani a róla szóló állítást , hogy ő a legbiztonságosabb a létező és perspektívikus szállítási – infrastrukturális komplexumok közt.

A tavasz beköszöntével és a gördülőállomány valamint az útstruktúra vészüzemmódja imitációs tesztelésének sikeres befejezésével gyakorlatilag minden készen állt a húrok sínen belüli felszereléséhez, azaz a behúzásához, megfeszítéséhez, a rögzítéséhez és a bebetonozásához. Annyi maradt hátra, hogy kiderítsük kibírja e projekt által előírt terhelést úgy a húr, mint a befogó szerkezete, hiszen a világpiacon a SkyWay technológia innovatív volta miatt számára gyakorlatilag nem léteztek kész megoldások. Ezért aztán mindkettő a “Húrtechnológiák Zrt” Tervező Irodája mélyén született meg. A tesztelés a tudományos munkákban megbízható partnerként már megismert, Belarusz Tudományos Műszaki Egyetem Építész tanszéke építési konstrukciók kutatási és tesztelési tudományos központjában került elvégzésre.

Az utolsó ellenőrző próba a húr felszerelése előtt

A húr és a befogó hüvely tesztelése azon a tesztelő padon került elvégzésre amelyen fokozatosan és szakaszosan lehet a terhelést megadni a húrnak majd rá lehet egyidejűleg ezt terhelni a befogóhüvelyre is miközben egyidejűleg még tovább is lehet feszíteni őket. A húr megfeszítésekor és a befogó hüvely leterhelésekor terhelések, a szivattyú állomásokon rendszeresített etalon nanométerrel kerültek ellenőrzésre Ennek eredményeként a szükséges adatok is meg lettek mérve, amelyek megfeleltek a projektben elvárt szükséges mutatóknak, más szavakkal mindkét tesztelt elem szilárdsági tartaléka bőségesen elegendő a SkyWay útstruktúra biztonságának biztosításához. Például az acél stabilizáló tartóhúrkötegek, a technikai előírásaik szerint 30 tonna terhelést bírtak ki, a hüvelyek még ennél is szilárdabbaknak bizonyultak. Sőt a teszteléshez biztosított minden mintadarab kibírta még a szakításpróbát is.

Az egészen közeli jövőben Marina Gorkában elkezdődik a könnyű szállítási rendszer húrszerelése, és kicsit később tervezzük folytatni ennek a konstrukciónak a jóval nehezebb szállítási eszközökre szóló alkalmassági tesztelését is. E célból annak lehetőségét vizsgáljuk, hogy a pálya konstrukciót kívülről előfeszítő húrokkal hogyan lehet még erősebbre hangolni.

https://skyway.capital/hu/novosti/az_utols_ellenrz_prba_a_hr_felszerelse_elt/

Az utolsó ellenőrző próba a húr felszerelése előtt

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg