• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

A SKYWAY ZAJCSÖKKENTÉSI MEGOLDÁSAI

A SKYWAY ZAJCSÖKKENTÉSI MEGOLDÁSAI

2016.07.17. 12:20

Legújabb Skyway hírek

Elindult a SkyWay teher vonal építkezésének folyamata is!
A földmunkák végzése már zajlik. Lásd a képeken

A gyors és városi közös vonalszakasz feszítő állomásának terhelő súlyt biztosító medencéit már ugyancsak feltöltötték termőtalajjal.
A belehelyezett föld megnöveli a konstrukció súlyát így ugyanolyan sínfeszítő húzóterhelést kevesebb beton felhasználásával lehet vele elérni. Ezért az objektum építési költsége jelentősen csökken.
Emellett ez a föld növényekkel lesz beültetve ami a esztétikai feladatokat is ellát majd.

A keleti feszítő állomásban – amiben egy közlekedő funkció is helyet kap majd – már a lépcsők kialakítása zajlik, ami az épület 3 szintjét köti össze: a városi, a nagysebességű és SkyWay vonalat és az Eko Techno Park alul elhelyezkedő múzeumát.
https://skyway.capital/ru/novosti/ekotehnopark_3/

Legújabb Skyway hírek

2016.07.17. 13:28

A SKYWAY ZAJCSÖKKENTÉSI MEGOLDÁSAI (videofordítás)

A városokban a széles sugárutak kb. 90dB zajterhelést okoznak ami évente fél dB-el nő. Ez idegi és pszichoszomatikus betegségek és halláskárosultságot illetve magas vérnyomásos problémákat okoz. A városokban az utak mentén nem lehet hatékony hangszigetelést létrehozni . Ezért magát a közlekedési eszközt kel halkabbá tenni. Ezt az irányt követi a SW fejlesztése is.
A világban sok helyen vannak nagysebességű vasút vonalak. 250km/óráig a kerék-sín gördülő és egyenetlen keresztirányú mozgásaiból adódik a legmagasabb zajszint, de a maghajtó motoraggregát és a légkondicionáló is komoly zajforrás.
Ennél magasabb sebességtartományokban már inkább a az aerodinamikai jellemzőktől függ a zajhatás mértéke.

A kerék a sínen gördülve rezonancia hatásokat kelt és igen széles sebességtartományban ad ki igen zavaró zajt a 2-4 Khz-es frekvencia tartományban.A sebesség duplázásával pl. 18 dB-el nő a zajterhelés.
Japánban igen kimerítően tanulmányozták a zajterhelés csökkentésének lehetőségeit. Először a Shinkansen vonalakon a kerékzaj volt a meghatározó. A sínek köszörülésével és speciális kompozit kerék és fékelemek használatával ezt sikerült lecsökkenteniük, de a meghatározó zajforrás továbbra is kerekek maradtak.

A japán úttörök tapasztalatait nagy mértékben felhasználja a SW ahhoz, hogy a leghalkabb közlekedési eszközt hozza létre.

A következő blokkban a SkyWay akusztikus laboratóriumi kísérleteit mutatják be a BELNIIV intézet építési akusztikai és vibrációs balesetvédelmi laborjában.
Ez a SW húrtechnológia prototípus elemének hangelnyelési kísérlete 2016-ban Minszkben.
Ez a kísérlet a SW húrtechnológia alapú síneit érintette. Összehasonlító elemzés készült az elemekre azok üres és betonnal töltött állapotaira vonatkozóan. Ezek a mérések a bizonyítékok a beton hangelnyelő képességének mértékére.

A következő blokkban a A BELENERGOSTROJ üzemben 2016 március 29.-én történt a kitöltő speciális betonkeverék folyósságára és plasztikusságára vonatkozó kísérleteket látjuk a sínek betonnal való feltöltése kapcsán.
Az első kísérlet az üres sín megütésekor csengő hangot ad a másik a betonnal feltöltött sín esetében szinte alig ad hangot. Jó érzékelhető a különbség.

A következő blokkban A.E.Junitszkij informál minket a következőkről:
– A városokban a zaj az elsődleges egészségkárosító környezeti hatás még a szmogot is megelőzi. Ez sok országban nagy gond főleg a nagy sebességű vasútvonalak mentén. Japánban a Shinkanzen vasúti útvonalak esetén nagy volt alakossági tiltakozás a zaj ellen.Poliuretánnal, gumival vonták be a vasbeton szerkezeteket de nem tudták a zajt kiküszöbölni. Végül megtiltották ezek építését.
– A SW beton útelemeket használ mert azokban a rezgések elhalnak nem úgy mint a tisztán acélból épített szerkezetekben. Ki lehet próbálni egy kalapács megütésével a különbséget. Ezért a SW az acél síneket betonnal tölti ki. Ettől az szilárdabb lesz, nem engedi rozsdásodni a belehúzott acél feszítő húrokat és egyben elnyeli a hangokat is.
De az aerodinamikai hanghatás is jelentős magas sebességeknél. A TGVnél pl. az áramszedők nagyon hangosan fütyültek amíg át nem tervezték őket.

Ezért a SW-nél speciálisan jól tervezett az aerodinamika és csal halk hang hallatszik, mint amikor egy erdő zúg a szélben. Nincsenek ütődő hangok a síneknél mert minden zajforrást konstrukciósan küszöböltek ki. A meghajtó egység azaz többek között a a motorok hangját is. Mivel kb. tized annyi energia elég a meghajtáshoz ezért azok hangja is jóval kisebb a vasútéhoz képest.
Minden elemet maximálisan lehalkítanak, de az összhatás majd A Tesztelések során az EkoTechnoParkban lesz majd lemérhető pontosan.

A SW Junitszkij úr becslése szerint a SW legalább 10dB-lel lesz alacsonyabb a leghalkabb magasvasúti megoldásokhoz képest is!

 

2016.07.17. 11:53

SKYWAY CAPITAL VIDEÓ HÍREK !

1.Folytaódik a SW utáni érdeklődés több további országban is. 2016.07.06.-án aláírásra került egy együttműködési megállapodás a szlovák műszaki egyetem az STU és a SW cégcsoport között .Ugyancsak elindultak olyan állami szintű kapcsolatok is Szlovákiával amiben a lehetséges célprojektek kapcsán történő egyeztetésekről, illetve a SW technológiák oktatási lehetőségeiről esett szó.

2.A.E.Junitszkij beszélt más egzotikus közlekedési technológiák, mint pl a mágneses rendszerek, légpárnás rendszerek, pneumatikus sínek, elektromos erőterek és a SW technológia közötti hatékonyságbeli különbségekről. Ezek alapján bebizonyította, hogy az acél kerék- acél sín közlekedésnek nincs valódi gazdaságilag is előnyös alternatívája a szárazföldi közlekedésben. Abszolút hasonló nézőpontokat osztott meg közönségével Ilon Mack a Hyperloop koncepció kitalálója is egy előadásában – hallgatók feltett kérdéseire válaszolva.(Lásd a korábbi részletes ilyen témájú bejegyzésekben ezeket a témákat egész részletesen)

3.Éjjel nappal folytatódnak a munkálatok a SW tesztparkjában is. Befejeződtek a könnyű pálya fordító- feszítő állomásának alapozási munkálatai. Minden nappal tovább épül a gyors és városi vonal közös pályaszakasza második feszítő állomásának épülete. A betonozási munkálatok befejeztével mindkét vonalon elkezdődnek a fémszerkezetek szerelési munkálatai. Párhuzamosan evvel már a SW tehervonalának építkezése is rendelkezik a szükséges kivitelezési tervekkel.

4 Ausztráliában hamarosan a legújabb hírekkel jelennek meg az új SW projektekről illetve az azokban résztvevő személyekről – adta közzé a hivatalos információs oldaluk.

A SKYWAY ZAJCSÖKKENTÉSI MEGOLDÁSAI

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg