• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

Skyway húrvasút kontra Hyperloop megjelentek a versenytársak

Skyway húrvasút kontra Hyperloop megjelentek a versenytársak

Skyway húrvasút kontra Hyperloop megjelentek a Skyway húrvasút szállítási struktúra mellett a versenytársak, a hagyományos új fejlesztésű szállítási technológiák is!

A Hyperloop gyorsvasútról kérdeztek a minap.

VILÁGSZENZÁCIÓ! Elképesztő szupervonat jön Magyarországra – 12 perc alatt ér Budapestről Bécsbe! Ma­gyar­or­szá­gon épül­het az első Hy­per­loop nevű gyors­vasút.

Nem igazán hallottam még erről a Hy­per­loop nevű gyors­vasútról, de amit írnak róla szuper vonat lehet. Viszont nem egy óriási hátránya a Skyway húrvasúttal szemben!

Hyperloop – kontra Skyway kapcsán szeretném megosztani a “húrtechnológia alapú”, magas felszíni közlekedési rendszer főkonstruktőrének, megteremtőjének Junitszkij úrnak a véleményét a Hyperloop koncepcióról:
Csinálják, miért ne csinálnák?

 • Junitszkij úr is evvel a vákumos megoldással indult 40 éve, de olyan mennyiségű műszaki probléma merült fel, ami miatt millió ciklusokra tervezett tömegközlekedésre alkalmatlannak tartotta ezt a megoldást.
 • A legkisebb hegesztési tömítetlenség miatt azonnali halál vár az utasokra, mint ahogy 3 orosz kozmonóta is így halt meg egy alkalommal az űrállomásról való visszatéréskor- amikor a kabinjuk eresztett : azonnal felforrt a vérük a hirtelen fellépő nyomáskülönbség miatt.
 • 1 atm nyomáskülönbség esetén 10 tonna/m2 erő hatna a kabinra. Junitskij úr azt mondja, hogy 2 nm-es ajtók vannak a rajzon…Azokat a kabinokat amiket rajzolnak ezek az erők eldeformálnák. Ezeket a rajzokat véleménye szerint dizajnerek rajzolják, akik nem értenek a fizikához, nem pedig mérnökök.
 • vagy olyan speciális anyagokból kellene létrehozni ami 100 millióUSD/km előállítási költségeket jelentene igen nagy bonyolultság mellett (ami a SkyWay technológiának nem sajátja és ami kb. 3millió USD/km áron megépíthető)
 • aztán egy szűk csőbe félig fekve összezsúfolva kellene utazni, klausztrofóbiásoknak ez nagy kihívás lenne…
 • Egy másik riportban a elhangzik, hogy egy ilyen zárt cső a terroristák kedvenc támadási célpontja lenne, mert egy helyen sérülést okozva az egész rendszer összeomlana, míg egy acél sínpárt sokkal nehezebb megsérteni és csak egy megfeszített max. 3km-es húrszakasz esne ki és kellene helyrehozni.

 

Skyway húrvasút kontra Hyperloop megjelentek a versenytársak

 • Junitszkij úr Minszkben arra a logikátlanságra is felhívta a figyelmet, hogy a fülke vákumban haladna, ugyanakkor egy turbina van a szerelvényre rajzolva. (?) Azt mondta, hogy döntsék már el, hogy van-e benne levegő, mert ha vákum van akkor nincs levegő, tehát a turbinás hajtás lehetetlen. Ha nincs vákum akkor lehet turbina, de akkor meg a jelzett végsebessége nem lehetséges az iszonytató légellenállás és enturbuláció miatt ami zárt csőben hatványozottan magasabb mint nyitott térben
 • Plusz milyen csapágyazás és futómű bírna ki tartósan 1.200km-es folyamatos haladást
 • Ugyancsak megkérdezte, hogy el tudjuk-e képzelni hány és mekkora teljesítményű folyamatosan működő kompresszorállomásra lenne szükség ami képes lenne egy ekkora csőben 100 és 1000 km hosszan folyamatosan teljes hosszában vákumot fenntartani?
 • Nem beszélve arról, hogy mi történne ha valamelyik átmenetileg csökkentené a teljesítményét és a szerelvény 1200-zal beleszaladna egy ilyen sűrűbb levegős szakaszba…? Mi energia és hűtésigénye lenne vajon ezeknek a kompresszoroknak?
 • Véleménye szerint ezen kívül is még egy halom egyéb igen komoly műszaki probléma vár még rájuk, ha mérnöki szinten is elkezdenek foglalkozni evvel a dizájn ötlettel …
 • Ezen műszaki problémák tömegközlekedési szinten való gazdaságos üzemeltetéshez való megoldhatatlanságuk miatt lépett ő tovább és keresett új utakat – már 40 évvel ezelőtt.
 • Aminek a végállomása a SkyWay húrtechnológiája lett, s ennek is a 4. generációja az ami már prototípus szinten épül és kiállításra kerül szeptemberben Berlinben az Innotrans kiállításon.

 

Idén működő modellek futnak már a bemutató parkban is !

Tehát a Hyperloop technlógia kivitelezése még várat magára viszont a Skyway már itt van és elérhető!

A Skyway Környezetvédelmi Műszaki Bemutató és Teszt park építése már elkezdődött az idén 2016-ban befejezésre kerül és a világ összes országában megépíthető lesz a Skyway húrvasút. Ebben a parkban fogják bemutatni a húrvasút működését az érdeklődők, befektetők számára.

Skyway a Környezetvédelmi Műszaki Bemutató és Teszt park megépítését kisbefektetői finanszírozással kívánja megvalósítani. A résztulajdonokhoz most potom pénzért lehet hozzájutni, részlet fizetéssel vagy akár ingyenesen is!

Azok akik vásárolnak részvényt vagy csomagot azok társtulajdonossá válnak a Skyway cégben. A most megvásárolt résztulajdonok 2017 májusában kikerülnek a tőzsdére 1 dolláros induló árfolyamon. Akik nem szeretnék eladni azoknak életük végéig osztalékot fizet a cég a részvények arányában! Megalapozva ezzel a biztos és környezetbarát jövőt!

Én már támogatom a Skyway a Környezetvédelmi Műszaki Bemutató és Teszt park létrehozását!

Tájékozódj ismerd meg a Skywayt és a benne rejlő lehetőséget! Támogasd te is a teszt park megépítését és legyen jutalékod a Skyway részvényekből!

Mit kell tenned?

Regisztrálj be és vásárolj egy neked megfelelő csomagot!

Ha bármi kérdésed van keress elérhetőségeimen!

Hári Antal
Telefon: 06704118360
Skype: antal642

Skyway húrvasút kontra Hyperloop megjelentek a versenytársak

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg