• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

Sajnálatos baleset történt a EcoTechnoPark területén

Sajnálatos baleset történt a EcoTechnoPark területén

2017. december 15-én baleset történt az EcoTechnoPark területén.

A SkyWay gördülőállomány futási tesztjei során a Unibus útvonalára (a városi személyforgalom 14 személyes jármű prototípusa) egy homlokrakodó hajtott be. Ütközés történt. Az incidens következtében három ember sérült meg.

A súlyos állapotban lévő rakodó vezetőjét kórházba szállították. A legfrissebb információk szerint a sofőr állapota stabilizálódott, öntudatánál van. Jelenleg az esemény körülményeit a Minszk megyei ügyészség a „Húrtechnológiák” Zrt. alkalmazottaival közösen derítik ki.

Az incidens minszki idő szerint 15: 31-kor a nappali órákban történt. Az incidensről azonnal értesítették a igazságügyi szervek képviselőit és mentőt hívtak a helyszínre.

A „Húrtechnológiák” Zrt. vezérigazgatóját, a főmérnököt, a vezérigazgató jogi ügyekért felelős helyettesét, a munkavédelmi mérnököt azonnal tájékoztatták, akik azonnal a helyszínre utaztak és minden a szükséges segítséget megadnak a Minszk megyei ügyészség képviselőinek, akik a SkyWay EcoTechnoParkba 18:00 óra magasságában érkeztek meg.

Sajnálatos baleset történt a EcoTechnoPark területén

A vállalatnál korábban kidolgozásra és bevezetésre kerültek a gördülőállomány termékeinek vizsgálata során betartandó biztonsági követelmények utasítása.

A „Húrtechnológiák” Zrt. minden alkalmazottja felvételkor munkavédelmi oktatásban részesül, valamint a végrehajtandó feladat előtt biztonsági előírásokkal látják el annak sajátosságairól. A Unibus teszt tárgya a jármű felfüggesztése és zökkenőmentes haladása volt.

Az előzetes adatok szerint a baleset okai külső jellegűek voltak és nem kapcsolódtak a vizsgált szállítási rendszerek tulajdonságaihoz. A nagy erejű ütközés ellenére a Unibus a pályaszerkezeten maradt, ami megerősítette a kisiklásgátló rendszer hatékonyságát.

Az Unibus működőképes maradt és tovább tud a pályán haladni.

Nadezsda Koszareva a „Húrtechnológiák” Zrt. vezérigazgatója szerint az sérült családjával a
kapcsolattartás folyamatos. „Mindannyian aggódunk a dolgozónk egészségéért és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy segítséget nyújtsunk.

A balesetről, amíg nem derült ki minden körülménye, korai volna bármi konkrétumot mondani” – kommentálta a helyzetet Nadezsda Koszareva. A „Húrtechnológiák” Zrt. vezetése tájékoztatni fog mindenkit a Minszk megyei ügyészség vizsgálatának előrehaladásával a további részletekről.

Figyelmetlenség, hanyagság (deennyire?) vagy szándékos kár okozás. De, ekkora ütközéstől az ember azt hinné leszakadt volna a helyéről a Unibus. Erre fent maradt, elég masszív járgány!

Ez a legjobb dolog, ami történhetett (eltekintve persze a személyi sérülésektől, ami sajnálatos!). Az ilyen helyzetekre fel kell készülni, a cég kommunikációja pedig példa értékű. A hitelességünket nagyban erősíti.

Akár el is hallgathatták volna a balesetet, de nem! Korrektül tájékoztatták a befektetőket valamint a nyilvánosságot.

Mivel ez egy teszt pálya ezért építették ebbe a magasságba a pályákat. Természetesen a megépítendő helyeken mindenképpen olyan magasságban kerül kiépítésre, hogy hasonló balesetek ne történjenek! A tervezésnél minden körülményt figyelembe vesznek és annak alapján kerülnek megtervezésre a pályák.

A balesetből levonják a tanulságokat. A fejlesztések a futáspróbák és az engedélyek beszerzése azonban tovább folytatódik!

Nem sok idő és világszerte ezt az új szállítási rendszert fogják használni!

Érdemes támogatni!

További információt ide kattintva találsz!

Sajnálatos baleset történt a EcoTechnoPark területén

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg