• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

Okos vezérlőrendszerek az USky közlekedési és infrastrukturális komplexumban

Okos vezérlőrendszerek az USky közlekedési és infrastrukturális komplexumban

Az USky Transport egy innovatív, környezetbarát és biztonságos földen kívüli közlekedési komplexumot valósít meg.

Az USky közlekedési komplexum egy kompozit rendszer, amely szinte végtelen életciklussal rendelkezik. Külső és belső feltételektől, elvégzendő feladatoktól és egyéb tényezőktől függően számos alkatrészből állhat, mint például különböző elektromos járművek, repülőtér szerkezetek, biztonsági rendszerek, sokoldalú infrastruktúra (tra nsport, info rmáció, energia), stb.

Amely szerint a közlekedési komplexumnak nagyon szigorú intenzív üzemmódban kellene működnie, kiszolgálva az utasokat és a fő teheráramokat, különböző klímaövezetekben és különböző környezeti körülmények között. Működés közben (akár egy nap alatt is) ez a közlekedési komplexum dinamikusan megváltoztathatja összetételét és konfigurációját. Továbbra is optimalizálhatók a struktúrák és az összetétel. A komplexumból különböző okokból kifolyólag ki lehet hozni az alkatrészeket, cserélhető újra, megváltoztatva annak működését és működési módját.

A közlekedési komplexum hatékony és biztonságos ellenőrzése érdekében intelligens vezérlőrendszerrel (ICS). A közlekedési komplexum szerkezetétől, paraméterektől, jellemzőktől és céltól függően az ICS összetétele az elvégzett feladattal együtt változhat. Az ICS a következő hierarchikus struktúrákat jelenítheti meg és tartalmazhatja:

 • központi intelligens vezérlőrendszer – folyamatvezérlő rendszer a szállítási komplexum egészében;
 • intelligens raktárvezérlő rendszer – depó folyamatvezérlő rendszer;
 • intelligens állomásirányító rendszer – a személyszállítás irányító rendszere az állomás felelősségi körében;
 • intelligens terminálvezérlő rendszer – rakományszállítási folyamat-ellenőrző rendszer a rakománykezelő terminál felelősségi körébe tartozó;
 • a közlekedési infrastruktúrában elhelyezkedő irányító rendszer tagjai;
 • intelligens járművezérlő rendszer, amely viszont fedélzeti intelligens vezérlőrendszerből és fedélzeti vezérlőrendszert tartalmaz.

A közlekedési komplexum többi tagjával folytatott járművek kommunikációja a közlekedési központ tagjaiban található bázisállomás rendszerek által biztosított nagy sebességű vezeték nélküli csatornákon keresztül valósítható meg. Az intelligens kontrollrendszernek a következő feladatokra kell megoldást nyújtania:

 • gyors adatgyűjtés és feldolgozás a közlekedési komplexum közvetlen feltételei érdekében;
 • automatikusan számolja ki a logisztikai útvonalakat a kiszállítások és az utasok számára, fejleszti és beállítja az EV útvonalakat, optimalizálja
 • előrejelzi a forgalmi áramlás változásait, és kiválasztja a legjobb megoldásokat a komplex közlekedési műveletekhez;
 • a közlekedési hálózaton és az utasokon kialakult helyzettől függően szabályozza a forgalmat;
 • összegyűjtött és feldolgozott adatok alapján az esetlegesen felmerülő problémák felmérése és korrekciós megelőző intézkedések végrehajtása;
 • sürgősségi és természeti vészhelyzetek esetén tájékoztatja a kapcsolódó szolgáltatásokat.

A fenti feladatok kezeléséhez a vezérlőrendszernek elegendő, pontos és naprakész információval kell rendelkeznie az összes komplex összetevő állapotáról, nevezetesen a valódi tárgyak tulajdonságaival és funkcionalitásával (kibernetikus modell) rendelkeznie. Adatbázisként az elektronikus engedélyezés a valódi tárgyak kibernetikus modelljének részeként használható.

A műszaki berendezések működési dokumentációjának legfontosabb része az engedélyezés, mivel gyári garanciát, kulcsfontosságú paramétereket és termék tulajdonságokat, valamint tanúsítási és ártalmatlanítási információkat tartalmaz. A közlekedési iparban a gépjármű engedélyek, a jármű alvázszámok például a motortípustól függenek. A már meglévő papírváltozatú engedélyek számos olyan jelentős hiányosságot tapasztalnak, amelyek csökkentik a rendszer megbízhatóságát, biztonságát és gazdasági hatékonyságát működés közben.

Ezeket a problémákat úgy lehet elkerülni, hogy a licencadatokat egy információs térben helyezzük el, amely releváns elektronikus dokumentumokat és rendszereket hoz létre. Ez lehetővé teszi a fenti számláló befejezését, és számos további előnye lesz. Az elektronikus gépjárműengedély segítségével gyorsan változatos információt kaphatsz az adott járművekről. Egy ilyen engedély ellentétben a papírengedélyekkel, gyakorlatilag nincs korlátozása a tárolt adatok mennyiségére, így több adatot tud rögzíteni a műszaki eszközök, paraméterek és jellemzők valódi állapotáról. Lehetővé teszi, hogy egy multifunkcionális rendszert hozzon létre, amely egész életciklusában nyomon követi a műszaki berendezés

Az elektronikus licencek képesek rögzíteni a tárgyak jelenlegi állapotát, és nem csak gyári státuszát, amelyek lehetővé teszik az ember a tárgyak hatékonyabb kezelését. Az e-engedély használata nem korlátozódhat a járművekre. A lefedettségük az egész közlekedési komplexum. Minden egyes USky alkatrész összetett műszaki eszköznek minősíthető, vagyis engedélyre vagy hasonló dokumentumokra vagy nyilvántartásokra van szükség. Az USky komplexum terhelt üzemmódja alatt minden egyes alkatrésznek zökkenőmentesen és következetesen kell működnie.

Így bizonyos körülmények között az e-licencelés a valós tárgyi kibernetikai modell részét képező statisztikai és analitikai információk adatbázisának tekinthető. Az e-engedélyezés kezeléséhez különleges automatizált rendszert kell létrehozni az intelligens vezérlő rendszer egyik alrendszereként.

Létfontosságú, hogy ez a rendszer jelentősen csökkenteni tudja a bűnügyi fenyegetéseket. Egy ilyen rendszer nem teszi lehetővé a biztonsági követelményeknek és előírásoknak nem megfelelő engedélyezési, duplikált vagy hamis dokumentumok közzétételét. Minden e-engedéllyel rendelkező művelet az eljáró személy teljes körű ellenőrzése után történik, hozzáférési jogukat, hatáskörüket elektronikus aláírással rögzítik és aláírják.

Így arra a következtetésre juthatunk, hogy az e-licenc bevezetésének és a speciális automatizációs rendszer létrehozásának feladata a globális trendeknek megfelelően releváns, innovatívnak minősíthető. Az ilyen alrendszer használata az USky közlekedési és infrastrukturális technológiában indokolt és pontos lehet, mert az USky Transport ebben az időben készen áll arra, hogy a tervezési és tesztelési szakaszokról a tömeggyártásra és a kereskedelmi értékesítésre, amelyen a pa sar-ban nyílt ternacionális.

Legyél részese a jövő közlekedési rendszerének!

A főkonstruktőr üzenete:
https://youtu.be/-uW103rNTjs

Bárki, aki társtulajdonossá válik a projektben annak két várható jövedelme lesz és a világ összes projektje után részesedése lesz.

Az osztalék:
https://youtu.be/7M-NRrMLxPw

IPO utáni tőzsdei eladás:
https://youtu.be/vUzve4HmTdU

Regisztrálj ingyenesen, és olvasd a híreket:

Bővebb információt szeretnél? Iratkozz fel az információs hírlevél sorozatomra!

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

 • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg