• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

Nincsenek forgalmi dugók, nincs leállás, nincs hideg: az uST technológia fő előnyei télen

 

 

A havazás, a felsővezeték szakadások, az utastér hideg miatti torlódások és balesetek a városi közlekedés tipikus téli problémái. Az UST Inc. számos megoldást kínál az utasok biztonságos és kényelmes szállítására a hideg időjárás idején. Eközben az uST-technológiák üzemeltetése és karbantartása olcsóbb.

Trolibusz

A városi közlekedésnek ez a költséghatékony formája nagyrészt az útvonalak és a gördülőállomány elavultsága miatt veszített korábbi népszerűségéből. Az útvonalak átalakítása és a hálózatok újjáépítése hatalmas összegeket igényel.

kép: wikipedia.org

A trolibuszok téli üzeme bizonyos nehézségekkel is jár: nem tudnak kirándulni, ha jeges a vezeték. Ez a szállítóeszköz érzékeny a heves havazásokra és a befagyott esőkre is, amelyek leállítják a forgalmat. Például november végén Rigában a trolibuszok és a buszok a csaknem 25 centiméteres hótakaró miatt egy órával elmaradtak a menetrendtől.

A trolibusz elektromos motorja a motorral ellentétben nem melegszik fel, és sok modellben az ülések alá szerelt meleg pisztolyok fűtik a kabinokat. Hatékonyságuk 10-15%, ha a külső hőmérséklet -20 és -35 fok között van. Ha az ajtókat 10-15 másodpercre kinyitják, a hideg levegő szinte teljesen felváltja a meleg levegőt. Például Novoszibirszkben 27 fokos fagy mellett 4,8 Celsius-fokot mutatott a hőmérő a trolibusz kabinjában.

Villamos

A villamosok téli kihasználása számos problémát vet fel. Ebbe beletartozik az akár 50%-os energiafogyasztás-növekedés a kabin fűtési igénye miatt, illetve a villamossíneken fagyott hó és jég jégkéreg-képződése, ami lehetetlenné teszi a mozgást. Ebbe beletartozik a villamos munkavezetékén a hófagyás is, ami az egész vonalat leállítja. Például Izsevszkben novemberben egyszerre több útvonalon is leállt a forgalom felsővezeték-károsodás miatt.

kép: wikipedia.org

Nem mindig meleg a villamos belsejében az utasok számára. A régebbi modelleken tűzhelyek voltak felszerelve, de nem minden helyen voltak felszerelve ezzel. A korszerűsített kocsik melegágyúi sem segítik a helyzetet: a minden megállóban kinyitott ajtók leadják a hőt.

Ez a probléma különösen akut az északi régiókban. Például Novoszibirszkben egy helyi újság arról számolt be, hogy a villamosban csak +0,2 fok volt a hőmérséklet, míg kint -27 volt.

Busz

A nagy mennyiségű hó és jég könnyen leállíthatja a buszforgalmat. Ilyen időben pedig drámaian megnő a balesetveszély. Például a Primorszkij Területen a 112-es számú személybusz árokba borult a jég miatt, mert a sofőr egy iskolabusszal próbálta elkerülni a balesetből eredő dugót, amely viszont az útvonal jegesedése miatt jelent meg.

kép: wikipedia.org

Münchenben december 2-án az erős havazás és jég miatt gyakorlatilag leállt a tömegközlekedés. Nemcsak a városi buszok nem jártak, hanem a villamosok sem.

A hőmérséklet fenntartása a busz belsejében télen meglehetősen nehéz, különösen, ha a szállítóeszköz éjszaka kint parkol. Az utastér nagy térfogata miatt sok időbe telik a busz teljes felmelegítése az utazás előtt. Ráadásul menet közben minden megállóban kinyitják az ajtókat, így gyorsan leesik a hőmérséklet a busz belsejében.

A probléma további fűtőtestek felszerelésével megoldható. De ha ezt az összes szabály és szabvány szerint teszi, akkor ez sok időt és pénzt vesz igénybe. Az ilyen munka elvégzése általában veszteséges a fuvarozó számára.

uST komplex

Az uST közlekedési és infrastruktúra komplexum egy teljesen automatizált rendszer, amelyet magas energiahatékonyság és alacsony anyagfelhasználás jellemez.

A komplexum gördülőállománya – acélkerekű vasúti elektromos járművek (uPod) – saját energiatárolókkal van felszerelve. Ezért az uPod-ok mindig el tudnak jutni a legközelebbi állomásra, ha a vonal áramellátása megszakad.

 

 

Mindez számos előnnyel jár az uST komplexumnak a városi földi közlekedéssel szemben. A komplexum nyomvonala a talaj felett helyezkedik el, így a több méter magas hordalékok és hótorlaszok sem akadályozzák a működését.

A keskeny (10 cm-nél kisebb) húrsínen nem gyűlhet össze hó és jég, amely minden alkalommal öntisztul, amikor az uPod acél kerekei áthaladnak rajta. Az automatizálásnak köszönhetően az uST komplexum a hét minden napján, 24 órában működik – sötétben, ködben és havazásban.

Nagyon kényelmes az uPod belsejében még erős fagyban is, mert párakompressziós mikroklíma rendszerrel vannak felszerelve. Az utasok szállítása előtt az utastér is speciálisan fűthető.

Az uPods ablakai és ajtói dupla színezett üvegezéssel, alacsony emissziós képességű bevonattal vannak felszerelve. Ez növeli a hőszigetelést és csökkenti a légkondicionáló rendszer terhelését.

Kényelmes városi közlekedés

Az utasok kényelmét nem csak a kellemes mikroklíma jelenti az utastérben, hanem a menetrend szerinti forgalom is. Télen ez különösen fontos, mert senki nem akar megfagyni a buszmegállóban.

Az uST közlekedési és infrastrukturális komplexuma mentesíti az utasokat ezektől a kellemetlenségektől, és biztosítja a pontos menetrend szerinti érkezést. A városi földi közlekedéssel ellentétben az uST komplexum nem fél a rossz időjárástól, az áramkimaradásoktól és a forgalmi dugóktól.

Sokkal hatékonyabban működik, ami azt jelenti, hogy gyorsabban megtéríti a tulajdonos költségeit és csökkenti a viteldíjakat.

Legyél részese a jövő közlekedési rendszerének!

A főkonstruktőr üzenete:
https://youtu.be/-uW103rNTjs

Bárki, aki társtulajdonossá válik a projektben annak két várható jövedelme lesz és a világ összes projektje után részesedése lesz.

Az osztalék:
https://youtu.be/7M-NRrMLxPw

IPO utáni tőzsdei eladás:
https://youtu.be/vUzve4HmTdU

Regisztrálj ingyenesen, és olvasd a híreket:

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg