• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

Már Afrika is érdeklődik a SkyWay iránt !

2016.07.15. 13:47

Már Afrika is érdeklődik a SkyWay iránt !

Viktor Baburin A.E. Junitszkij vezérigazgató helyettes helyzetjelentése Tanzániábóll a SkyWay iránti új projektigények egyeztetései kapcsán !

1.Lezajlott ma egy megbeszélés egy közepes fémfeldolgozó cég képviselőivel.A tanzániai kereskedelmi palotában folytatva a megbeszéléseket, ott hamarosan újabb találkozókat is szerveznek számunkra érckitermelő vállaltokkal, akik érdeklődnek a Sky Way után – hiszen extrém körülmények közötti szállítási igényeik vannak.

2.Majd nagyon érdekes megbeszélésre került sor egy olyan céggel, aki tanzániai vasúti tenderekkel foglalkozik. Ez a cég eddig japán cégekkel tervezett 40-50 mill USD/km áron magaslati monorail ( egysínes) közlekedési pályákat Dar El Salam-ban, a fővárosan. Igen gyorsan átlátták a tárgyaló partner mérnökök a Sky way technológia lényegét és úgy döntöttek, hogy ,megadják a koncessziót a SkyWaynek és inkább azt választják, ha tényleg a felvázolt műszaki és gazdasági jellemzőkel rendelkezik. Rengeteg mérnöki kérdést is tettek még fel és újabb anyagokat kértek és kapnak a mérnöki háttérszámításokról is, hogy pontos és megalapozott döntései helyzetbe kerülhessenek.

3. A legérdekesebb találkozó este volt a Tanzániai Nemzeti Fejlesztési Egyesülés kivitelezési-végrehajtási igazgatójával. Ez a szervezet vegyesen állami és magánközösségi kivitelezéseket végez az országban. Ez a partner elmondta, mi hogyan működik Tanzániában. Elmondása szerint nagyon kevés pénz van Tanzániában. Viszont azért akarnak a kínai és indiai cégek mégiscsak dolgozni Tanzániában mert ebben őket az állam ebben támogatja. Koncessziókat (állami kitermelési és működtetési engedélyeket) lehet ilyen együttműködések során szerezni olyan gazdag helyi lelőhelyek illetve üzleti lehetőségek kiaknázására amik viszont igen nyereségesek.

4.Másnap az utolsó a 4.nap következik Tanzániában az ipari és energetikai minisztériumban is lesz még néhány tárgyalás.

A városban egyébként csak 3-4 órákat dugókban ülve lehet csak közlekedni. A 40-60 milliós egysínes rendszerekre pénzük nincs.
Lehet itt pénzt keresni, de saját finanszírozókkal kell megjelenni, ahogy kínai és indiai vállaltok is teszik a saját nemzeti bankjaik hitelei támogatásával illetve koncessziókat lehet megszerezni a nagyobb infrastrukturális beruházások kapcsán – zárta villámjelentését Viktor Baburin aki A.E. Junitszkij vezérigazgató helyetteseként vezette ezt a küldöttséget Tanzániában.

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg