• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

Az első SkyWay UNIBUSZ bemutatjuk hol tart ma a szerelvények összeszerelése !

Az első SkyWay UNIBUSZ – videoriport a készülő első prototípusról – angol felirattal és magyar kivonatos fordítással.

Üdvözlünk minden SW érdeklődőt és bemutatjuk hol tart ma a szerelvények összeszerelése!

– Megmutatjuk azt amit már meg lehet az első szerelvényről az összeszerelő üzemben – titkokat nem fedünk fel…
– Már a folyosón a szerelvény egy oldalelemével találkozunk ami lezárja majd az alvázat
– A baloldali ablak szélvédőjének kiöntő formája az a következő elem amit megnézhetünk.A szélvédő pontossága tized milliméteres kell legyen, ezért ebbe az öntőformába először egy ilyen célra készített speciális betont öntenek ki, ami egy merevítést ad az öntőformának. Utána megfordítják és az így kapott merev és pontosan felpolírozott speciális betonforma adja az alapot a szélvédő elkészítéséhez.
– Az üvegszálas elemek a következők, mint például a UNIBIKE szerelvény ülései.Ezek is egyedi elemek, mert ilyenek nincsenek kereskedelmi forgalomban.Mivel pedálokat is tekernek majd az utasok a pontos ergonómikus kényelmes forma kialakítása igen fontos volt. Ezért ezeket is mi gyártjuk egyelőre.

– A következők amiket látunk a függesztett üzemű UNIBIKE egy első felső burkolati, majd az aggregátort rejtő hátsó fedőburkolati elemei
– A szélvédő másik felének öntőformájával találkozunk következő elemként, noha ezek tükör szimmetrikusak de nem teljesen egyformák ezért különböző öntőformákban készülnek
– Az összeszerelés a legizgalmasabb következő fázis amit szintén megtekintünk
– A tervezésen túl nekünk is sok kézimunka azaz csiszolás, polírozás szükséges a burkolati elemek elkészítéséhez, de az olasz autóiparban a dizajnerek 60 millió Eurós költségekkel készítenek el egy egy új autókarosszériát és bizony ott is “érző tapintó kézzel” készítik el a a végső karosszéria formát amikor annak szobrászati fázisa zajlik.Nálunk ez 100x olcsóban történt… Ilyen aerodinamikai formák még nem voltak mint nálunk.

Az első SkyWay UNIBUSZ

– Már látszik, hogy a UNIBIKE összeszerelése is megkezdődik,Még nincs teljesen kész ezért legalább a részletek is láthatók a kábelek, az elektromos elemek, acél keret, aggregátor fogadórésze, a felfüggesztési elemek.Ide jönnek majd a már látott oldalszélvédők is. Négy nagy ajtó is lesz rajt amik a kényelmes be és kiszállást biztosítják majd.Úgy a bal mint a jobb kormányos közlekedéshez szokott országokban is kényelemesen használhatóak lesznek.A szériákon persze majd csak egyoldali ajtós modelleket készítünk majd a megrendelési országtól függően. Ez a sötét színű rész már egy festett munka felület.

– Ez már egy ipari teljesen működőképes minden funkciót ellátni képes teljesértékű prototípus lesz.
-A kiállítás után – amint a berlini Innotransz kiállításról visszaérkezik – az EkoTechnoParkban bemutató modellként fog működni azokon a pályákon amiket már építünk.
– Hallottunk olyan hangokat, hogy mi tart ennyi ideig (?), de elmondhatom, hogy 3 hónapja kezdtük el építeni a UNIBIKE-ot és a UNIBUSZ-t és soha senki nem építette még meg ennyi idő alatt – gyakorlatilag eddig 2,5 hónap telt el – egy új közlekedési eszköz első prototípusát ! Sem a japánok sem mások, sem egy új szerelvényt, sem egy repülőt sem egy helikoptert .

– Pont ezért mutatjuk meg így videóban is a feladat összetettségét is, hogy mi nem csak “szépeket beszélünk”, hanem meg is csináljuk az ígérteket. Megmutatjuk, hogy fel lehessen mérni mit is jelent egy ilyen új közlekedési eszköz prototípusának fizikai megépítése.
– Úgy gondoljuk akik megnézik ezeket az építési szerelési folyamatokat azok értékelik azt a munkát amit mi elvégzünk és türelmesebbek lesznek látva, hogy a munka jó ütemben halad.
– a következő amit megnézünk az a UNIBUSz szerelvény illetve a rajza előtt haladunk el.

Az első SkyWay UNIBUSZ

– Az innovációt rejtő padlózat az persze lezárt, hiszen amúgy sem szokásos biztonságtechnikai szempontokból sem üveg aljú közlekedési eszközöket készíteni… Meg alulról különben sem lenne kényelmes főleg a benne utazó lányoknak…
– A váz látható, hogy már elkészült, most készítjük hozzá az üveg oldalfalakat is , és a ajtókat.Ezek és az alváz megmunkálás alatt vannak éppen.
– A határidők igen szorosak és ismétlem, soha senki nem készített el ennyi idő alatt ilyen bonyolultságú új közlekedési eszközt .Ha ehhez hozzávesszük, hogy a kiszolgáló géppark sem teljes még és rengeteg frissen leszerződött beszállítóval dolgozunk akik a szerelvény számunkra szükséges elemeit készítik el, akkor képet kaphatunk a feladat összetettségéről.

– Minden a munkában résztvevő munkatárs teljes terhelés alatt dolgozik, éjjel-nappal pihenő napok nélkül.
– A következő amit láthatunk az a UNIBIKE szállító kerete, hiszen az egy függesztett jármű és nem lévén kerekei – az épsége megőrzése mellett -valahogy szállítani is kell.
– A UNIBIKE 500ezer Euróra van biztosítva a szállítás során
– Ez a drapéria alatt egy még nem publikus szerkezet, hiszen a nagy sebességű változaton is dolgozunk – ez valami avval kapcsolatos dolog, de még nincs itt az ideje beszélni róla.

– A következő dolog amit szemügyre veszünk ez egy merev rácsos tartós húrpálya szakasz 1:1 méretű bemutató modelljének néhány eleme amin a UNIBUSZ fog közlekedni – ennek konstrukcióját is bemutatjuk majd a nagyközönségnek, hiszen a kiállításon egy valódi pályaszakasz felépítésére nincs mód.
– Minden egyes elem elméleti megalkotása és gyakorlati kivitelezése a Húr technológiák Zrt mérnökeinek munkája senki kívülről semmit nem dolgozott ki a számunkra ebben a fejlesztésben

– A UNIBIKE motor kerekét látjuk a következő összeszerelő asztalon még nem teljesen összerakva mert a féktárcsák kerülnek még bele az összeszerelés előtt.
– Ezek a valódi 1:1 léptékű UNIBIKE egyenként 5KW-os kerékmotorok amiből a fizikai méretei is jól érzékelhetők már.A teljes szerelvény teljesítménye 4×5=20 kW amiből a normál használat során mindössze 2,5 kW is elegendő lesz.
A plusz teljesítmény a nagy indító gyorsuláshoz és az emelkedők leküzdéséhez kell majd.A 150km/órás haladáshoz mindössze 2kW teljesítmény is elegendő lesz.

Az első SkyWay UNIBUSZ

– Evvel 3 utast tud majd szállítani – noha a kiállított példány csak 2 személyes lesz – akár 150km/órás sebességgel !
-Ez a UNIBIKE esetén 0,5 l/óra üzemanyag felhasználást jelent – ha átszámoljuk az elektromos energia igényét gázolajra.
-A UNIBUSZ tömeges utasszállításra tervezett konstrukciója esetén a szerelvény fogyasztása 100 utasra számítva 150km/órás tempóval 100km távolságra mindössze 0,35l (!) gázolajnak megfelelő elektromos energia !
Nincs még egy ilyen tömegközlekedési eszköz ami ilyen gazdaságossági mutatókkal rendelkezne!

-Ezek fantasztikus mutatók és nem csak rajzokon léteznek, hanem építjük a tesztszakaszt és ezek a szerelvények a kiállítás után oda kerülnek már a tesztüzemükre.
-Ez Itt a tartókerete a motor-keréknek és ezek az imént látott prototípusba kerülnek már hamarosan beszerelésre:
-Készülnek már a UNIBUSz motorjai is ezek itt a rotor beszereléshez szükséges rögzítőelemek, szerelőkeretek, ide kerülnek majd mágnesek is például bele.
-Láthatóak a valós fizikai méretek is :ez a forgó rész itt előttünk, ez a rotor, és ezt az állórész veszi majd körül – az kicsit nagyobb lesz.

– Az ilyen méretű kerék-motorok teljesítménye eléri majd az 50kW-ot, noha a 14 személyes változat állandó sebesség melletti üzemeléséhez elegendő mindössze kb.7kW folyamatosan leadott teljesítmény is.
– A teljes teljesítménye egy UNIBUSZNAK – a gyorsítások és az emelkedők leküzdhetősége végett -100kW lesz. Ez több mint 10-szeres teljesítménytartalékot jelent.
– Kövessenek minket YTB-on és olvassák a hivatalos híreinket !

Az első SkyWay UNIBUSZ

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg