• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

A SkyWay célja egy szállítási és közlekedési forradalom elindítása

A SkyWay célja egy szállítási és közlekedési forradalom elindítása

Ha megérti a SkyWay technológia lényegét, akkor már ismeri is a tényleges potenciáljait: a közlekedésbiztonságát, a gazdaságosságát, a környezetbarát voltát, megépítésének alacsony költségeit – mivel mindez a SkyWayt, mint a jövő innovatív közlekedési rendszerét, együtt jellemzi. Ma azonban azt javasoljuk, a húrszállítás bevezetésének egy másik aspektusát is fontolja meg. Ehhez költözzünk át egy Swansea nevű településre. Ez egy kis tengerparti város és grófság Walesben.

Swansea – Cardiff után Wales második legnagyobb városa. Ez egy olyan közigazgatási egység, amely városi (angol város) státusszal rendelkezik, amelyet Swansea 1969-ben kapott meg, annak tiszteletére, hogy II. Erzsébet királyné fia, Charles megkapta a Walesi herceg címet.
Tudja, mi az érdekes számunkra Swanseaban? 1806-ban először a világon itt építették meg és indították el a vasutat, amelyet szén, vasérc és mészkő szállítására használtak. Vontatóerőként lovakat használtak (ez volt az ún. “lóvasút”).

1807-ben egy bizonyos Benjamin French azt javasolta, hogy egy vagont alakítsanak át személyszállításra. Ez abban az időben egy teljesen új ötlet volt. A vasút tulajdonosaival egyetértésben az üzletember megszervezte a világ első vasúti személyszállítását. A vasúti személyszállítás első napja a történelemben 1807. március 25-e.

1830-ban sok-sok menetpróba után ezt a hegemóniát a síneken a mozdony váltotta fel. Sőt 1830. szeptember 25-én Angliában már meg is nyitotta kapuit az első vasút vasútállomással, megállókkal és rendszeresen közlekedő személyszállító vonatokkal. Az első három hónapban közel 72 ezer ember utazott a vonatokon, és a vasúti társaság nettó jövedelme 14.500 font volt. Az ilyen pénzügyi siker sok vállalkozót indított arra, hogy mozdonyok, kocsik és vasutak építésébe ruházzanak be. Így Angliában egy “vasútépítési láz” vette kezdetét.

Miért emlékeztünk ma Swanseara?

Az évek során a walesi grófság büszkén viseli a vasút és a személyszállítás úttörője nevet. Swansea az a hely, ahol a közlekedési forradalom megtörtént. Egyik közelmúltban adott interjújában, A.E. Junitszkij osztotta meg azt a tényt, hogy a város hatóságaival tárgyalások vannak folyamatban egy SkyWay húrvasút megútépítéséről. Nyilvánvaló, hogy a vasúti szállítás első elindítóinak leszármazottai is hajlamosak az innovációra és az a szenvedélyük, hogy elsőként írják be az új közlekedési technológiák történetébe a nevüket. Már kiszámították, hogy a tervezett 30 km hosszú SkyWay útpálya megépítése – még a legolcsóbb közlekedési projektekhez képest is – több mint 1 milliárd font sterlingget takarít meg a grófságnak.

Annyi dolgunk maradt, hogy kitaláljuk – vajon hol megy elsőként végbe a következő személyszállítási forradalom? Ön mit gondol, hol?

Oroszország, Olaszország, Ausztrália … ki a soron következő?

Ahogy közeledünk a SkyWay valós közlekedési és infrastrukturális rendszerré válását jelentő kézzelfogható fizikai megvalósuláshoz, úgy hatják át egyre inkább az egész Földön az embereket Anatolij Junitszkij eszméi.

A húrszállítás alapjait meghatározó elvek már a különböző országokban egyetemeken tanuló hallgatók tanulmányainak tárgyává is váltak. A múlt év végén azt jelentettük, hogy Moszkvában az “Orosz Közlekedési Egyetemmel” komplex együttműködési megállapodás aláírására került sor, amelynek célja a Junitszkij féle húrszállítás közlekedési infrastruktúrájába illő innovatív anyagok és technológiák tervezése fejlesztése és bevezetésük minőségének és hatékonyságának megnövelése volt.

Nem sokkal később arról tudósítottunk, hogy a Catanai Egyetem végzőse Rossella Tamara Alnadzsar elsőként Olaszországban olyan diplomamunkát készített amelyben a SkyWayről is írt.

És eljött az idő amikor Ausztrália van soron: a „napfényes Sidney”-ből a Belarusz Köztársaságba érkezett Liam Filson, diplomás építész, társalapítója és marketing igazgatója az «ArchiUnit», társaságnak, amelyben saját kutatásai céljából a Nagy Selyemút mentén további posztgraduális tanulmányokat végez és a Junitszkij féle Húrszállítást is utazási céljául választotta.

A figyelmükbe ajánlott videóinterjúban a zöld kontinensről származó vendégünk arról beszél, hogy hogyan szerzett tudomást a SkyWayről, mennyire vannak tisztában az ausztrálok a jövő innovatív közlekedésével, valamint, miután meglátogatta az EkoTehnoParkot, megosztja velünk az ott szerzett benyomásait is.

Интервью с Лиамом Филсоном from SKY WAY CAPITAL on Vimeo.

Hamarosan lezáródik a jelenlegi projekt! Érdemes részt venni a projektben!

Nem kellene kihagynod! Most változtathatsz az életeden!

Tartozz közénk és építsünk együtt egy szebb jövőt az utókor számára!

Több infóért iratkozz fel az információs csatornámra!                  

Kérdésed van? Írd meg és válaszolok rá, vagy keress elérhetőségeimen!

Hári Antal
Telefon: 06704118360
Skype: antal642

Jelölj ismerősnek a facebookon, ott is tudsz infóhoz jutni!
Facebook oldalam

Köszönöm, hogy megosztottad!
125
Shares

Hozzászólás

hozzászólás

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg