• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

A SkyWay vezetője ellenőrző látogatást végzett a munkavégzési helyeken !

2016.07.21. 11:08

A SkyWay vezetője ellenőrző látogatást végzett a munkavégzési helyeken !

A:Junitszkij rámutatott, hogy a SkyWay városi és gyors pályák közös szakaszának feszítőállomásain végzett betonozási munkálatok felgyorsítása szükséges. Ezek befejeztével lehetséges csak az útstruktúra előfeszített belső húrsínei szerkezeti megfeszítését elvégezni illetve a zárt sínprofilok speciális betonnal való feltöltését elvégezni. Összességében a főkunstruktőr az ellenőrzés eredményeivel elégedett volt:

“A SkyWay szerelvények és a húrsínpálya szerkezetének munkái a tervek szerint haladnak. Ezt nagy részben a technológia folyamatos menet közbeni továbbfejlesztésének is köszönhető. Már ma egész sor olyan megoldást találtunk, amiknek köszönhetően a végtermék sokkal olcsóbban lesz megvalósítható, mint az az eredeti tervekben szerepelt.
A nehézségek nagy része a menet közbeni további optimalizálások valamint a a kivitelezőkkel szemben támasztott elvárásoknak való nem pontos megfelelésük miatt áll elő. Ezeket a nehézségeket a megjelenésükkor menet közben oldjuk meg”
— így jellemezte az ellenőrző látogatásán szerzett benyomásait Anatolij Junitszkij.

junitskij

Legújabb Skyway hírek

2016.07.21. 12:45

„SkyWay – egy különleges technológiai megoldás, aminek nincs alternatívája.

A beszélgetés résztvevői:

1.Orlov Mihail Alekcandrovics
– professzor, a műszaki tudományok doktora a számítástechnika és az automatizált tervezési rendszerek területén
– az MTRIZ (Feltalálói Feladatok Megoldásának Modern Elmélete) akadémia tudományos vezetője és társalapítója , 220 munka szerzője és társszerzője, köztük 12 tankönyv és monográfia, közöttük 50 saját találmány
(szerzői tanúsítvány, és szabadalom) és több mint 200 a megrendelők érdekében létrehozott találmány szerepel
– az elmúlt 23 év során tapasztalattal rendelkezik 6 cég létrehozásában és működtetésében
– elméleteket fejleszt, termékek és technológiák kidolgozását vezeti az MTRIZ Terjesztésében és globális partnerségi programjaiban

2.Anatolij Eduardovics Junitszkij
– a Junitszkij féle húrtechnológia megteremtője és főkonstruktőre
– az ENSZ két projektjének vezetője
– az CCCP űrhajós szövetségének tagja
– több mint 140 találmány saját szerzője
– 18 monográfia és 200 tudományos munka szerzője
Végzettségei:
– okleveles út és közlekedési mérnök
– találmányi és feltalálói jogi végzettséggel rendelkezik
– magas épületek és infrastrukturális létesítmények tervezési mérnöke
– a Húr technológiák Zrt vezérigazgatója és főmérnöke
A Sky Way húrtechnológia által megszerzett díjak :
– Az összorosz kiállítási központ két aranyérme
– Két „Arany Szekér” díj
– a közlekedési ágazatban elért „az év projektje” díj
– három arany minőségi védjegy „Orosz Márka” kategóriában
– „A tudomány és művészet lovagja” tiszteletbeli cím tulajdonosa
– Nemzetközi kiállításokon szerzett 30 elismerő oklevél

3. Mihail Kirichenko – a SkyWay cégcsoport infromációs szolgálatának vezetője

A jó hangulatú beszélgetés elején Anatolij Junitszkij barátjaként mutatja be a 20 éve Berlinben élő dolgozó és Minszkbe érkező A.N. Orlov professzort akivel a 80-as évek óta régi szakmai együttműködési múlt és barátság fűzi össze. A professzor úr az oroszul MTRIZ, azaz a Feltalálói Feladatok Megoldásának Modern Elmélete Akadémiájának tudományos vezetője és társalapítója, rengeteg tudományos munka és tankönyv szerzője és több ezer szakembert képzett ki a feltalálói feladatokat igényló problémák helyes elemzésére, felállítására valamint technikai, gazdasági megoldásaira és kezeléseire. A legösszetettebb új területeken is léteznek olyan alapelvek és törvényszerűségek amik mentén ezek a feladatok végigvihetők és megoldhatók.

Kapcsolatuk a 80-as években szakmainak indult, hiszen az egyenlítő mentén elkészítendő Planetáris Közlekedési Eszköz kifejlesztése idején ezeket az MTRIZ elméleteket alkalmazta önmaga is. A professzor évente ellátogat Minszkbe és ezúttal is érdeklődött az elmúlt évben elért eredményekről a SkyWay fejlesztések kapcsán. Azóta a Hút technológiák Zrt kevesebb mint 100 munkatársról már több mint 150 munkatárssal rendelkező fejlesztő irodává nőtte ki magát a fejlesztőcsapat és gőzerővel zajlik az építkezés Marina Gorkában a bemutató parkban is.

Bő egy év telt el az első találkozásuk óta és a SkyWay projekt sokat haladt ez idő alatt előre. Az elméleti kérdésektől a gyakorlati megoldásokig jutottunk. Lassan történelemmé válnak az elmúlt év eredményei, amik igen jelentős lépéseket jelentenek, hiszen a tervek a folyamatos építési munkálatok során már fizikai valósággá válnak. Épül a park és ősszel már az első szakasz átadása is megtörténik.

M. Kirichenko: Hogyan látja ma azokat az elméleti kérdéseket amiket egy évvel ezelőtt vitattak meg?

M.A. Orlov: Mára már a gyakorlati kérdésekről beszélgettünk inkább. Sőt a projekt iránt érdeklődő konkrét megrendelők érdeklődéseit tolmácsoltam elsősorban, miután a technikai kérdéseket is végigvettük amik a megrendelőkkel való tárgyalások levezetéséhez szükségesek.
Ugyancsak érintettük elméleti finanszírozási módszereket és azt látom, hogy nagyon jól szervezetten és végiggondoltan zajlik úgy a pénzügyi gazdasági tervezési mint kivitelezési technológiai beruházási munkák sora.

Mindezt képeken videókon természetesen nyomon tudjuk követni az interneten, de a valóságban mindezt látva az egész sokkal lenyűgözőbb. Teljes paradigmaváltás és technológia korszakváltás tanúi vagyunk a park épülése során. Új egyedi különleges úthálózati struktúra és szárazföldi közlekedési rendszer születik aminek valójában nincs technikai és technológiai alternatívája. Csak egyszer lehetett feltalálni mint megoldást. Utána lehet tovább fejlesztgetni, de megismételhetetlen újítás a maga nemében. Egy új technológia korszak jön létre a közlekedésben általa.

M.Kirichenko: Mit javasolna még A.E.Junitszkijnek?
Tanulni kell tőle a kiállást és azt ahogy képviseli i ezt a fejlesztési irányt. Sajnálatos, hogy egy emberre ekkora teher hárul ennek során mind fizikai mint lelki értelemben. Másik oldalról ha valaki ekkora missziót vállal fel, akkor kész kell legyen arra, hogy nem támogatják, támadják és nagyon sok ideig kell kiállnia azért amit meg akar valósítani. Ez a realitás. Fel kell legyen készülve ezekre a terhekre és képesnek kell legyen kezelni azokat. És ez nem kis feladat.

1994-ben és csak Minszkben volt egyetlen egyszer kiadva egy könyv Asudir és Jorkin szerzőktől a „Hogyan válj zsenivé?”
A könyv megírása előtt 10 ezer életrajzot ( többek között Koroljov az orosz rakétatechnika megalkotóját, és Cialkovszkijét aki a modern rakétatechnika és űrkuttatás megalapítója ) dolgoztak fel a szerzők. Mindegyik dramatikus és tragikus életrajz volt. A 30-as években zajló életeket még felnőttként is megkönnyezi az ember, látván azokat a küzdelmeket és azt az elnyomást amin ezek az emberek keresztül mentek az életük során.

A szerzők összeállított a tapasztalatokból egy gyakorlati listát, a „hogyan tudsz zseniként túlélni?” kérdéskörében.
Nagyon értékes anyag. Ez a mi egyik közös kedvenc könyvünk Anatolijjal és igen értékes lenne szélesebb körben is lefordítani és terjeszteni ezt az anyagot.

A beszélgetés végén Orlov professzor meghívást kapott a parkba az őszi átadóra, ahol a SkyWay húrtechnológia új győzedelmes életútja indul el a világban- ahogy M.Kirichenko fogalmazott.

2016.07.21. 12:51

Belorusszia állami TV csatornáján július 20.-n a SkyWay húrtechnológiáról szóló összeállítás hangzott el. Krisztina Sztrah tudósította a TV nézőket a Húr technológiák Zrt -ből a UNIBUSZ prototípus készítéséről valamint az EKoTechnoPark építkezéséről.

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg