• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

Melyik ország lesz ahol a Skyway először megépül? Törökország, Ausztrália, Fülöp Szigetek, Kanada?

Melyik ország lesz ahol a Skyway először megépül?

Készült egy riport Anatolij Junitszkij-al január 11.-én a múlt év eredményeiről valamint a jövő tervezetéről. Bemutatta az idáig elkészült pályát és több kérdésre is válaszolt pl:

– Milyen további tervek vannak a projekt fejlesztésében?
– Az engedélyezési dokumentáció?
– Ami a könnyű pályaszakasz magas részét illeti, az mikorra van tervbe véve?
– Melyik ország lesz ahol a Skyway először megépül? Törökország, Ausztrália, Fülöp Szigetek, Kanada?
– Anatolij Eduardovics, arról hallottak, hogy önt valamilyen hőssé akarják avatni Indiában?
– Arany, brilliánsok?
– A finanszírozási tervek?
– A Siemens alelnöke nem hiszi el, hogy ez nem makett

Melyik ország lesz ahol a Skyway először megépül?

A videóból még több részlet is kiderül!

Többek között Anatolij Junitszkij elmondta hogy a rácsos tartókat nem könnyű előállítani.

A rácsos tartót nagy pontossággal elkészíteni úgy, hogy a hegesztés ne torzítsa el, hiszen a rácsos tartó meglehetősen magas, nagy kihívás. A gyártáshoz felhasznált elemek, a hengerelt anyag nem mindig ideális, a méreteik különfélék, görbültek stb. Ebből az anyagból ideális rácsos tartót készíteni nagyon nem egyszerű feladat. Tudjuk hogyan lehet elkészíteni, speciális technológiát dolgoztunk ki rá, többek közt hegesztésit is. A rácsos tartó különleges, látható a konstrukciójából is, látják ott a más színű betétet?  Ezért elektromosan el vannak egymástól szigetelve és elektromosan szigeteltek a tartóoszlopoktól, valamint a feszítő állomás horgonypontjaitól is.

A riporter Kiricsenko – Nem fél ilyen technikai részleteket is közzétenni?

Junitszkij – Én ezekről már a 30 évvel ezelőtti monográfiámban is írtam. Ez egyike volt az szerkezeti lehetőségeknek, amelyik aztán a legműködőképesebb megoldásnak bizonyult. A 4. generációtól kezdve erre a megoldásra alapozunk, mert új áramvezető sínt vagy áramvezetéket készíteni nagyon bonyolult és drága. Minek ilyet csinálni, ha vannak sínjeink, amiket el lehet egymástól és a földtől is szigetelni és azokon keresztül is lehet biztosítani az elektromos energiát. Ez hatékonyabb és gazdaságosabb. Ezt a változatot valósítjuk meg. 

Kiricsenko – Milyen további tervek vannak a projekt fejlesztésében? Milyen stádiumban van a 16 km-es szakasz tervezése, amely a gyorsító szakaszt nagy sebességűvé teszi?

Junitszkij – A tervezés soha nem maradt és nem marad abba. A 16 kilométeres szakaszt tervezzük, noha már minden koncepcionális döntés meghozatalra került. 

Kiricsenko – És az engedélyezési dokumentáció?

Junitszkij – A kiviteli dokumentációt készítjük, de az építési területre nem tudunk kijönni, mert az a terület határain túl esik. Az anyagok átmentek a minszki területi végrehajtó bizottság szakvéleményezésén és hamarosan a Belorusz köztársaság elnöki adminisztrációjához kerülnek át a földkiutalás rendelete előkészítésére. A különféle szolgálatokkal való egyeztetés, többek között a környezetvédőkkel is megtörtént. Mindenki jóváhagyta és várjuk a rendeletet.

Kiricsenko – Ami a könnyű pályaszakasz magas részét illeti, az mikorra van tervbe véve?

Junitszkij – Az útstruktúra kész, a nagy szilárdságú megerősített köteleket megvásároltuk. A szereléshez minden szükséges anyag megvan, de a speciális kompozitot, amivel a konstrukciót kitöltik nem javasolják fagyban kiönteni. Ésszerű megvárni a meleget, a tavasz kezdetét és akkor gyorsan felszerelni a magas részt. Ha kell 100, 200 vagy akár 1000 főig növelhető ez a szám, mert az út bármilyen terhelést elvisel és akár 100 méteres is lehet a szerelvény. 

Kiricsenko – Az egyik húrsín feszítő horgonyponttól, a másikig.

Junitszkij – Ha szükséges, mert némelyek azt mondják, hogy miért nem 1000 személyesek? Ha kell megcsináljuk azt is, de nem optimális. Mivel már van saját gyártásunk Sabanban, a tervei készek, így megalapoztunk még egy típusú 6 személyes kabin gyártását is, amiben minden hely ülőhely. Ebből is tudunk összetett vonalszerelvényt készíteni. Ezért 3 kabinból lesz egy szerelvény. És ezeket is valahol idén júniusra tervezzük elkészíteni és ezen a pályán bemutatni. Ezért az Ökofesztivált nem májusban, ahogy sokan mondják, hanem június elején tervezzük megrendezni. Azért, hogy mindent meg tudjunk mutatni. Gyorsabban egyszerűen nem tudjuk elkészíteni. Csak azért összehívni az embereket, hogy jól érezzük magunkat úgy gondolom nem helyes. Be kell mutatni a pályán majd a gördülőállomány egész sorát, amely addigra lesz kész. 

A gördülőállomány műbizonylattal fog rendelkezni, a munkavégzés tervezetten folyik. Egy sor szervezet lett megbízva amelyek műbizonylatokkal foglalkoznak beloruszok és oroszok egyaránt. Moszkvából érkeztek, az Orosz Föderáció Szállítási Minisztériuma struktúrájába tartozó elektromos közlekedés intézetéből. Ez az egyetlen szervezet, amely elektromos, városi közlekedést, villamost, trolibuszt műbizonylatol. Ezért ők kezdték el a mubizonylatolasi folyamatot, ők most a mi segítőink. Ezt a munkát most végezzük és a tervek szerint halad.

Melyik ország lesz ahol a Skyway először megépül?

Melyik ország lesz ahol a Skyway először megépül? Törökország, Ausztrália, Fülöp Szigetek, Kanada?

Junitszkij – Ez a munka párhuzamosan zajlik a különböző országokban és mindenhol más a celprojekt készültségi szintje, de a legvalószínűbb hogy az első ország India lesz. 

Kiricsenko – Mindenki Ausztráliát várta.

Junitszkij – Nem, nem Ausztrália lesz. Ez egy sajátos ország, meglehetősen összetett feladat arra a piacra belépni, nagyon leszabályzott. Hosszú és összetett egyeztetéseket jelent, többek Közt ökológiaiak is.  Visszatérve Indiához, Ausztráliában kb. 20 millió ember él, Indiában 1 milliárd 300 millió. Az ő hozzáállásuk más – nekik feladatokat kell megoldaniuk, nem egyeztetéseket. Indiában a problémák gyorsabban oldódnak meg. A projekteket finanszírozó indiai üzletemberek különböző csoportjaival rögtön néhány cég megalapítására van már meg a megállapodásunk. Tucatnyi projekt van már előzetes vizsgálat alatt. Elég komoly stádiumban. Néhány projekt India közlekedési miniszterével és különböző állami indiai kormányzatokkal van már leegyeztetve. Vannak projektek, amelyek megtérülési ideje 1,5 év.

Kiricsenko – Ezek azok az úgynevezett intelligens városok?

Junitszkij – Igen, többek közt ezek a projektek is vannak, de van két város, ahol 750 ezer személygépkocsi a napi forgalom. El tudják ezt képzelni? Ha a statisztikai átlagot vesszük és minden kocsiban 1,5 ember ül, akkor ez 1 millió ember 24 óra alatt. Ezért ott igen nagy az igény. Ha megépítjük a húrközlekedési pályát, akkor oda átülhet 500 ezer ember naponta. Mindenki vegyen csak 4 dolláros jegyet. Számolják ki mekkora nyereséget termel majd. Junitszkij – Igen!

Ebbe van értelme befektetni, ez gyorsan megtérül majd. És ilyen projektből jó néhány van Indiában. Hamarosan ide várjuk a jelentős indiai küldöttséget, hogy megvitassuk az együttműködés részleteit és a projekteket.Folytatódik a munka az Arab Emirátusokkal, Dubai-al.

Ott is nagy az érdeklődés. A múlt év novemberi Unibike demonstráció után az érdeklődés még tovább nőtt. Szintén várunk egy nagyon jelentős küldöttséget az Emirátusokból is. A sejkek azt mondják, hogy ők is akarnak egy húrtechnológiai központot és készek azt finanszírozni. Ezért fejlesztési együttműködési forgató könyv lehet EkoTechnoParkok vagy EkoTechnoPark részek építésének lehetősége is a különféle külföldi országokban.

Többek között két indiai partnercsoporttal megegyeztünk, hogy a rendszerünk azon klimatikus viszonyok közötti előnyei bemutatására, tesztszakaszokat fogunk Indiában építeni. Ott mások a hőmérsékleti viszonyok, a páratartalom, mások az ergonómiai követelmények, más a kultúra és végeredményben olyanra kell megépíteni, amilyen a megrendelőnek kell.

Ugyanezt meg tudjuk csinálni az Emirátusokban is, ahol sajátos elvárások vannak. Ahol például tilos egy vagonban utazniuk a nőknek és a férfiaknak. Ezért egy szerelvény kell, ahol az egyik vagon a férfiaké a másik a nőké, vagy külön Unibuszokra van szükség. 

Melyik ország lesz ahol a Skyway először megépül?

Kiricsenko – Anatolij Eduardovics, Indiáról szólva mindenki érdeklődik, mert az egyik periszkóp riportban arról hallottak, hogy önt valamilyen hőssé akarják avatni Indiában. Oszlassunk el minden kétséget és spekulációt ebben a témában.

Junitszkij – Volt ilyen beszélgetés, nem fogom a partnereket név szerint említeni, ez még korai lenne. A beszélgetések egyike szólt erről, egy komoly indiai üzletemberrel, ez egy család, a cég tőkeereje kb. 5 milliárd dollár. Ez az üzletember mondta, hogy már beszélt India irányító pártjának vezetőjével arról, hogy vegyék be a SkyWay programot, mint politikai programot a fegyverzetbe, amely képes India gazdaságát megváltoztatni és felemelni. Volt ilyen beszélgetés, őszintén szólva nekem ezt furcsa volt hallanom, de ennek ellenére elhangzott.

Kiricsenko – Lehet, hogy 2017-ben már lesz ilyen szerződés?

Junitszkij – Biztosíthatom afelől, hogy ilyen szerződés tucatnyi lesz. Rendelkezem információkkal, hiszen én vezetem ezeket a megbeszéléseket. Tudom mi zajlik, csak nem szabad idő előtt ezekről a dolgokról beszélni. Az eredményekről kell beszélni, a folyamat zajlik és meglehetősen aktívan. 

Kiricsenko- Arany, brilliánsok.

Junitszkij – 200 millió tonna évente, nem is lenne rossz brilliánsokkal és arannyal megterhelni, ez ám a gondolat! Képzelje csak el, mennyire tesszük gazdaggá a befektetőinket, 200 millió tonna arany elszállításával.

Kiricsenko – Köszönöm! Ügy gondolom, hogy már nagyon sok mindent bemutattunk, Oroszország Közlekedési Minisztériuma, a Belorusz Tudományos Akadémia és az Orosz Tudományos Akadémia néhány helyi kirendeltsége is elismert minket és együttműködik velünk, és sorban állnak a technológiánkért. És az ökológiai vetület is ott van, folytatódik a Tudományos Akadémiával is az együttműködés. Minden partnerünknek azért érdemes megmutatnunk, hogy eltekintve az alulfinanszírozottságtól, folynak a munkák a teher, könnyű és városi pályákon, de sajnos a a 16 km-es szakaszra az alapvető költségek még szükségesek. 

Junitszkij – Ott kb. 200 millió USD szükséges még. Ez nem csak az építkezés, ez 200 konstruktőr munkája még, ez az iroda, amit fizetni kell, ez a gördülőállomány, ez az automatizált irányítási rendszer elkészítése, hisz azt is létre kell hozni. Azaz, mi nem csak utat építünk vagy Unibuszt hozunk létre. Az egész komplexitás hozzuk létre, hiszen nekünk az egész komplexum kell, amiben jelentős részt válla magára a személyi állomány. Hogy lehetne ezt emberek nélkül megvalósítani?

Ilyen feladatokat több tízezer főből álló csoportok hoznak létre, nem 200 ember. Nevetséges ilyen kevés emberrel ilyen munkát elvégezni. Amikor valakinek elmondom, el sem hiszik, hogy ez lehetséges.

Junitszkij – A Siemens alelnöke nem hiszi el, hogy ez nem makett, hanem ipari mintapéldány és, hogy ilyen határidők alatt készült el. Nem hiszi el, persze, mert a Siemensnél 300 ezer ember dolgozik. Képzeljék el milyen az ő költségvetésük és milyen a miénk.

Kiricsenko – Nagyon köszönöm, az önök asztalán egy részletes riport, majdnem egy monológ. Támogassák a projektünket, iratkozzanak fel a youtube csatornánkra, kövessék a megújuló híreinket a nemzetközi SkyWay cégcsoport hivatalos honlapján.

Amit idáig felépítettünk az már igazi siker! Viszont még csak ezek után jönnek az igazi kézzelfogható sikerek! Támogassuk a Skyway húrvasút megvalósítását! Legyen egy élhetőbb, tisztább, bolygónk! Hagyjunk életteret az élőlényeknek így az emberiségnek is!

Én már támogatom ezt a nagyszerű elképzelést! Gyere legyél te is részese a jövő szállítási struktúrájának megvalósításában! A támogatásoddal még jövedelmet is elérhetsz! Bővebb információért iratkozz fel az információs hírlevél sorozatomra!

Kérdéseid vannak? Keress elérhetőségeimen és válaszolok rá!

Hári Antal
Telefon: 06704118360
Skype: antal642

Melyik ország lesz ahol a Skyway először megépül?

Köszönöm, hogy megosztottad!

Hozzászólás

hozzászólás

Címke , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg