• Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg

Jön a Nyugdíjkatasztrófa hát ilyen nincs

Jön a Nyugdíjkatasztrófa hát ilyen nincs

2030–2040-re a nyugdíjak helyettesítési rátája (a jelenlegi 89 százalékról) 50 százalékra is csökkenhet. Ez azt jelenti, hogy az aktív évek idején megszokott jövedelem kevesebb, mint felével számolhat a munkavállaló időskori ellátásként

Többféle megtakarítást ígérnek a nyugdíj kiegészítésére. Amit az államnak kifizetnek az nem lesz elegendő a nyugdíjas évekre.

Mivel azonban egyre magasabb azon nyugdíjba vonulók aránya, akik életük jelentős részében minimálbérre voltak bejelentve, drasztikusan megemelkedhet azok száma, akik minimális nyugdíjat kapnak majd.

A többség minimálbérért dolgozik és a nettó 127.650 forintos minimálbér után a nyugdíj összege maximum 50-60 ezer forint lesz. A vállalkozóknak sem rózsásabb a helyzete mert KATA-sként  a Forbes számításai szerint a havi 50 ezres járulékból, körülbelül 35.600 Ft-os nyugdíjra számíthat egy KATA-s vállalkozó 25 év után.

Aki vezető beosztásban alkalmazottként dolgozik a magas bér szintén probléma, mert a helyettesítési ráta itt sem lesz jobb 60-70%-nál, azaz a nettó átlagbér 60-70%-át ugyan megkapjuk, de ilyen magas összegnél az a 30-40% is sokkal jobban fáj.

A KSH szerint 2017-ben az átlagbér 201 ezer forint, az átlagnyugdíj ezzel szemben mindössze 131 ezer forint

Ezzel szemben nem garantált a nyugdíj, tehát nem garantálják, hogy meg is kapod a befizetett összeget. Ezért érdemes egy biztonságosabb rendszer kialakítására törekedni!

Igen ám de, hogy lehet kialakítani egy biztonságosabb rendszert?

Több megoldást ajánlanak pl: előtakarékosság, nyugdíjpénztár, különböző biztosítások stb.

Ezek nagyon jól csengő ajánlatok viszont mindegyikben ott a rizikó, hogy vajon mire nyugdíjba vonulok ezek egyáltalán léteznek-e még. Ez egy jó kérdés mert nincs rá válasz!

A 28000 forintból nem gondolom, hogy egy kanyi vasat is félre lehet tenni, sőt biztos vagyok benne, hogy nem! Na ezt tapasztalatból tudom. Volt amikor én is ilyen helyzetben voltam, de addig kerestem a megoldást, hogy sikerült megoldanom az anyagi gondjaimat. Mit tettem, hogy sikerült? A cikk végén elolvashatod.

Jön a Nyugdíjkatasztrófa hát ilyen nincs

Akkor még is mit lehet tenni?

Nagyon egyszerűen fogalmazva keress annyit, hogy ne kelljen a nyugdíjat várnod!

Jó jó most azt mondják, hogy könnyű ezt így kijelenteni de hogyan? Magyarországon szinte lehetetlen alkalmazottként annyit keresni, hogy félre is tudj tenni belőle. Hacsak nem vagy magas beosztású vezető, de ezeket sem lehet irigyelni mert nekik is megmondják mennyit kereshetnek és attól többet nem tud keresni.

De térjünk vissza mivel tudod megalapozni a jövődet, sőt még a gyerekeid jövőjét is?

Azt mondom, hogy ha neked éppen van még munkahelyed akkor a munka mellet kell találni egy kiegészítő jövedelmet és akkor már egy kicsit könnyebb lesz.

Amit most leírok az velem is megtörtént ezért biztos vagyok benne, hogy mindenkinek sikerül aki eldönti, hogy változtat. Elég szorult helyzetben voltam egy pár évvel ezelőtt anyagilag. Nekem sem volt elegendő pénzem és eldöntöttem, hogy ezen változtatni kell.

Először fogalmam sem volt, hogy miként csak azt tudtam ha most nem változtatok végképp elvesztek mindet. Nem volt mit vesztenem vagy felállok és jól élek vagy örökre elvesztem! Na innentől kezdve indult be az én életem! Addig keresgéltem míg megtaláltam azt az interneten végezhető munkát amiből a bevételem származik.

Jön a Nyugdíjkatasztrófa hát ilyen nincs

Igazából csak egy kis kereset kiegészítést akartam de sokkal több lett belőle. Azt azért hozzá kell tennem, hogy ezt sem adták ingyen. Sok sok időt, és tanulást kellet eltöltenem vele mire eredményeket értem el. Mára már komoly jövedelmem származik belőle.

Én még olyan helyzetben voltam amikor nem mutatta meg senki mit hogyan csináljak. Vagyis egy egy részt meg mutattak de a legtöbb részt magamnak kellet megtalálni. Sok sok idő google keresés által mondhatom igen jól megtanultam.

Viszont amit megtanultam azt tovább tudom adni azoknak akik igénylik.

Most ott tartok, hogy nem figyelem a nyugdíj információkat mert ha lesz, ha nem, nekem nem lesznek gondjaim.

Ha te is azt szeretnéd, hogy idős korodba ne a nyugdíjat várd akkor most kezdj el változtatni.

Látogasd meg a weboldalt és támogasd a megvalósulását a Sky Way projektnek és keress annyi pénzt amennyit nem szégyellsz!

Ma már bizonyos, a SkyWay technológiája hamarosan ugyanolyan természetes lesz, mint pl. a modern számítógépek, telefonok használata.

Te pedig, – ha támogattad a megvalósulását, – a holding minden bevételéből részesedsz.

Arról nem is beszélve, hogy tulajdonostársként a következő projektekben is benn lehetsz..

Több információért iratkozz fel információs hírlevél sorozatomra ide kattintva!

Kérdéseiddel keress elérhetőségeimen!

 

Hári Antal
Telefon. 06704118360
Skype. antal642
e-mail:

Jön a Nyugdíjkatasztrófa hát ilyen nincs

Köszönöm, hogy megosztottad!
5
Shares

Hozzászólás

hozzászólás

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Ez a tájékoztató oldal NEM a cég hivatalos weboldala, a cég hivatalos oldalát itt találod meg