A Sky Way a mozgáskorlátozottakra is gondol elkészült az unimobil

A világon több mint 1 milliárd ember él valamilyen fogyatékossággal.

Közülük mintegy 200 millióan komoly nehézségekkel küzdenek a mindennapi életük során is.
Egy fogyatékosság minden évben növekvő aggodalomra ad okot, mivel az élet előrehaladtával egyre kiterjedtebbé válik.
Az elfogadó társadalom megteremtése és a sikeres fejlődése érdekében kötelességünk a fogyatékkal élők lehetőségeinek és jogainak kiszélesítése és az olyan akadályok lebontása, amelyek megakadályozzák a közösségek életében való részvételüket.

Egy egyén mozgásképtelensége megnehezíti, sőt elérhetetlenné teszi számára, hogy az élet nagyon sok területén egyáltalán megnyilvánulhasson és azok történéseiben részt vehessen.

Manapság a kerekesszékes felhasználók számára nem sok közlekedési eszköz áll rendelkezésre.

Ezek két fő típusra oszthatók.
Az első a “nehéz négykerekűek” bázisán gyártott járművek, a második a szériában gyártott személy gépkocsikon alapuló megoldások.
Természetesen óriási dolog már az is, hogy egyáltalán léteznek ilyen közlekedési eszközök.
Bizonyos előnyeik mellett azonban egy sor hátránnyal is rendelkeznek.

Először is, a nehéz négykerekűek bázisán létrehozott járművek mind egyszemélyesek.
A fogyatékkal élő személy nem tud együtt utazni a barátaival és a rokonaival.
Szükség esetén nem fogja tudni átadni a vezetést valakinek és egy útközben történő meghibásodás esetén egyedül marad a problémájával.
Másodszor, ezekben az autókban az ember csak tolószékben vezethet, azaz egy ilyen négykerekűvel tolószék híján egy másik ember még egyik helyről a másikra sem tud átállni.
Ezenfelül ezek az autók nem közlekedhetnek autópályán, ami komoly korlátozást jelent a területi felhasználhatóságuk szempontjából.

Ami a sorozatban gyártott személygépkocsik bázisán épített mozgáskorlátozottaknak készült autókat illeti, azok számos hátránnyal rendelkeznek.
Ezek a kis áruszállító autók bázisára épülnek, amelyek városi használatra kényelmetlenek és méretüket tekintve is meglehetősen nagyok.
Ezen túlmenően ezen autók induló ára is magas és az átépítésük valamint a speciális felszereléseik beszerelése után ez az ár még meg is duplázódhat.
A meglévő változatok közül teljes értékű gépkocsiként egyik sem használható.

Ezen modellek mindegyike esetén tehát mindenképpen bizonyos hátrányokkal és nehézségekkel kell számolni.

Mi mindenképpen egy univerzális autót szerettünk volna létrehozni.

Mindezen sajátosságokat megértve olyan autót akartunk létrehozni, amely kiküszöböli ezeket a hiányosságokat és maximálisan megfelel a mozgáskorlátozottak igényeinek.
2013-ban Alekszander Szinkevicsnek egy olyan ötlete támadt, hogy egy, a mozgáskorlátozottak minden speciális igényét kielégítő autót hoz létre.

Ergonómiai szempontból a fogyatékkal élők minden csoportjának megfelelő és teljesértékű autót akartunk készíteni. Az volt a célunk, hogy azt az alsó végtagi problémákkal küzdő kerekesszékes emberek is kényelmesen tudják majd használni.
Mindezt úgy, hogy a felhasználók egyaránt utazhassanak benne vezetőként és utasként is.

A projektet 2016-ban bemutatta Anatolij Junitszkijnek, aki jóvá is hagyta azt.
Ezután megalapításra került egy apró tervezőiroda.
Az elsők, aki csatlakoztak a projekthez Alexander Kurban és Anton Vaszanszkij tervezőmérnökök voltak, ez utóbbi kerekesszékes felhasználó is egyben, aki így a szükséges felhasználói információkat is biztosította a tervezéshez.

Elkészült a projekt megvalósíthatósági tanulmánya, ami azt jelenti, hogy meghatározásra kerültek az autó, a kerekesszék és az ülés külső befoglaló és belső összeállítási méretei.
Kidolgozásra kerültek az irányításához szükséges kezelőszervek elérhetőségének koncepciói, az ergonómiája, a láthatósággal kapcsolatos zónái elemzései, a biztonsági mutatói és még sok más egyéb is.

Az autót egy kerekesszékes személy köré alakították ki, úgy, hogy kiegyenlítsék a korlátozottságából eredő hiányosságait és egyben új lehetőségeket is biztosítsanak a számára.
Ebben a szakaszban számos olyan pontot is beazonosítottak, amelyek további fejlesztéseket és újabb műszaki megoldásokat is igényeltek.
Ezek magában foglalták a visszapillantó tükrök kamerákra történő cseréjét és egy eredeti ötleten alapuló rögzítési rendszert az ülések fixálására, valamint speciális – egyben autós ülésként is használható – kerekesszékek kifejlesztését.

Létrehoztunk egy a ki és beszállás folyamatát modellező makettet is.

Ennek a modellnek az eredménye volt az, hogy egy kerekesszékben tartózkodó személy képes ebbe a járműbe önállóan begördülni, rögzíteni magát a kormány mögött majd képes az autót kényelmesen elvezetni.Ezen be és kiszállást modellező makett kidolgozásának köszönhetően döntöttek úgy, hogy meg fognak építeni egy ilyen autót.

Ezután, különböző fejlesztési fázisokban még további öt tapasztalt tervező is csatlakozott a projekthez.
Az elektromos autó létrehozásával kapcsolatos munka körülbelül két évig tartott.

Milyen nehézségeken kellett keresztül menni amíg elkészült?

Azt a videóban részletesen bemutatják.

SkyWay UNIMOBILE U4-720 from SKY WAY CAPITAL on Vimeo.

A kemény munka meghozta gyümölcsét és elkészült az UNIMOBILE U4-720

 

Ennek a projektnek a célja egy M1 kategóriájú, kifejezetten fogyatékkal élők számára készült autó megteremtése volt, ami képes lehetővé tenné számukra, hogy teljes mértékben kihasználják a potenciáljukat.

Ne tétlenkedj! Szerezz be minden információt, és ne légy pipogya hozd meg a döntést!

Támogasd TE is a SkyWay közlekedési projektet és profitálj belőle!

 

 

Három éve támogatom a Sky Way szállítási struktúrát és vagyok résztulajdonos. Már régóta  vezető pozícióban vagyok.

 

Keress bátran mindenben tudok segíteni a legapróbb részletekig!

“Építsd a Sky Way-t mentsd meg a bolygót” ……és legyél te is tulajdonos

 

 

Abban az esetben ha Te is résztulajdonos akarsz lenni, keress a részletekért!

Hári Antal 
Telefon: 06704118360
Skype: Antal642

Hozzászólás

hozzászólás